Team 1 kampioen

BARNEVELD – De badmintonners van BCB Intratuin zijn, met nog twee wedstrijden te gaan, al verzekerd van de titel.

Eigenlijk was de titel vrijdag 13 januari al binnen. Concurrent Apollo speelde toen tegen Amersfoort. Alleen met een 8-0 winst voor Apollo kon de ploeg nog gelijk komen met BCB. Apollo won echter met 6-2. Dit betekende het kampioenschap voor Barneveld. De wedstrijd van zaterdag tegen Apollo was eigenlijk overbodig. Toch was hier op de baan niets van te merken. De Barnevelders waren tot op het bot gemotiveerd. Aan het einde van de partij stond er een 7-1 winst voor BCB op het bord.

Met een team zonder invallers kon het voor Barneveld ook niet mis gaan. De geblesseerde Wesley van de Kamp speelde mee. Hij mocht samen met Richard van Winkoop het spits afbijten in de heren dubbel. De mannen moesten warm worden in de eerste set. Ballen kwamen niet ver genoeg achterin en ook het aanvallende spel was niet al te best. Toch wisten de mannen de eerste set te winnen met 21-18. In de tweede set speelden Van Winkoop en Van de Kamp weer als vanouds. De heren maakte korte metten met de ‘halve ballen’ van Apollo. Halverwege de tweede set herpakten de heren van Apollo zich en gingen een ander spelletje spelen. Het werd nog spannend, maar de Barneveldse mannen hielden het hoofd koel; 21-19. Tegelijkertijd werd de damesdubbel gespeeld. Met nog maar één verloren dubbel dit seizoen waren Tamara Beulenkamp en Debbie de Baan gebrand een winstpartij. Dit ging echter niet vanzelf. De eerste set werd in de verlenging met 21-23 verloren. Na enkele bruikbare tips van trainer Gerard Trommelen wisten de Barneveldse dames de tweede set te winnen met 21-18. Met de derde set hadden de dames meer moeite. Pas in de verlenging werd de dames dubbel besloten met een 22-20 winst voor BCB.

Ook de enkelpartijen werden niet vanzelf gewonnen. Als eerste was Van de Kamp aan de beurt. Hij had in het hele seizoen nog maar één enkelpartij verloren. Dat was tegen de opponent waar hij nu weer tegen moest spelen. Van de Kamp wilde er alles aan doen om deze partij te winnen, dat deed hij. In de derde set won Van de Kamp met 21-14. Ondertussen was De Baan ook aan haar enkelpartij begonnen. Zij had minder succes en verloor haar wedstrijd met 14-21 en 15-21. Van Winkoop, die dit seizoen nog geen enkelpartij had verloren, speelde wederom met zijn tegenstander. Hij won gemakkelijk met 21-10 en 21-13. Beulenkamp mocht de laatste enkelpartij spelen. Ook zij won met 21-15 en 21-13. De tussenstand kwam hiermee op 5-1 voor Barneveld. Toch liet BCB het hier niet bij zitten. Ook de twee mixpartijen werden gewonnen. Intussen werden er bloemen en champagne de zaal in gedragen. Al was het team voor aanvang van de wedstrijd al kampioen, toch kwam er nog een feestje. Zaterdag speelt BCB de laatste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag 25 februari strijden de Barnevelders, samen met drie andere kampioenen uit de hoofdklasse, om het districtskampioenschap.

Reacties

 1. Rob

  Gefeliciteerd knaapjes! 😀

  Reageren
  • Pappa

   Mooie prestaties!

   Reageren

Geef een reactie