4e divisie valt zwaar voor BCB Intratuin

Amersfoort – BCB Intratuin wist dat ze het zwaar gingen krijgen dit seizoen. Na het kampioenschap van vorig jaar in de hoofdklasse is Barneveld gepromoveerd naar de vierde divisie. Afgelopen weekend speelde BCB Intratuin uit tegen BCAmersfoort. Na een verlies van vorige week was het eerste team uit Barneveld van plan de achterstand goed te maken. Helaas bleek BCA te sterk voor Barneveld. Met 6-2 verlies gingen de 4 Barnevelders huiswaarts.

Het begon veelbelovend voor de heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp. Zij speelde als eerste de heren dubbel. Vanaf het eerste punt namen zij de leiding in het spel. Met strakke ballen wisten zij de aanval te behouden. Daarmee wonnen Van Winkoop en Van de Kamp de eerste set. De tweede set  begonnen de heren van BCA scherper te spelen, hoge ballen werden direct afgestraft met een harde smash. Ook in de derde set wist Barneveld zich niet te herpakken. Het eerste punt voor BCA was hiermee een feit. Tegelijkertijd speelde Debbie de Baan en Tamara Beulenkamp de dames dubbel. De twee spelen al heel wat jaren samen. Toch waren zij niet opgewassen tegen de relatief jonge dames van BCA. De Baan en Beulenkamp verloren de dames dubbel met 21-19 en 21-16. Barneveld kwam hiermee op een 2-0 achterstand.

Met de 2-0 achterstand in het achterhoofd was Barneveld van plan minimaal twee punten te pakken in de enkel partijen. Als eerst mocht Van de Kamp het veld op. Ook hij speelde tegen een jongere tegenstander. Even ging het gelijk op, maar al snel wist Van de Kamp de zwakke plek van zijn tegenstander te vinden. Met veel korte ballen en snel spel wist hij te winnen met 21-17 en 21-11. Helaas was dit ook het enige punt wat de Barnevelders binnen haalden in de enkel partijen. Van Winkoop was niet opgewassen tegen zijn lange tegenstander en verloor met 21-14 en 21-16. Beulenkamp begon erg goed en wist de voorsprong tot aan de 11 te behouden. Zij werd echter uit haar spel gebracht door een verkeerde beslissing van de scheidsrechter in het nadeel van Barneveld. Zij verloor met 21-12 en 21-9. Ook De Baan wist haar enkelpartij niet winnen. Met  5-1 werd de achterstand op BCA alleen maar groter.

Barneveld kon de schade alleen nog beperken door allebei de mix partijen te winnen. En ook dit kreeg Barneveld niet voor elkaar. Van Winkoop en De Baan verloren hun mix partij met 21-12 en 21-13. Met dezelfde stand wisten Van de Kamp en Beulenkamp wel te winnen. Door de zeer strakke ballen van Beulenkamp bij het net had BCA niets in te brengen. Hiermee kwam de eindstand op een 6-2 verlies voor Barneveld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie