Eerste zege voor BCB Intratuin

Barneveld – Blijdschap was er afgelopen woensdag avond in de Oosterboshal. Na twee keer verlies met 2-6, nu eindelijk winst voor BCB/Intratuin. Barneveld won thuis van Veenendaal met 6-2.

De fanatieke badmintonners begonnen direct met punten binnen halen. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp konden profiteren van de fouten van BC ’t Veen. De twee wisten hun dubbel gemakkelijk te winnen met 21-15 en 21-16. Ook de dames Tamara Beulenkamp en Debbie de Baan wisten na wat opstartproblemen hun dubbel te winnen. Met nog geen half uur gespeeld stond BCB al twee punten voor op BC ’t Veen.

BCB was van plan deze lijn door te zetten in de enkelpartijen. Van de Kamp mocht als eerste de baan op. Door geduldig en afwisselend spel wist hij in twee sets te winnen van zijn tegenstander. Ondertussen begon De Baan aan haar enkelpartij. Zij was niet opgewassen tegen haar tactische tegenstander met veel ervaring. De Baan verloor haar partij met twee keer 10-21. Daarna was het de beurt aan Van Winkoop. Het was voor hem niet de eerste keer dat hij deze linkshandige tegenstander trof. Afgelopen seizoen speelde zij ook al tegen elkaar op een toernooi. Toen wist Van Winkoop te winnen. Dat deed hij dit maal nog een keer over. Hij won in twee sets met 21-18 en 21-15. De partij van de avond was toch wel de enkelpartij van Beulenkamp. Dit was van begin tot eind een zeer spannende wedstrijd. Beulenkamp begon sterk. Strakke ballen bij het net zorgde ervoor dat zij de eerste set kon winnen met 21-17. De tweede set wist de Barneveldse haar strakke spel niet vast te houden. Helaas trok Beulenkamp ook in de derde set net aan het kortste eind. Ze verloor in de verlenging met 20-22. De tussenstand kwam hiermee op 4-2 in het voordeel van Barneveld.

BCB hoopte in ieder geval op één winstpunt in de mix partijen. Uiteindelijk werden dit er zelfs twee. Allebei de mixen werden in drie sets gewonnen door Barneveld. Hiermee kwam de eindstand op 6-2 voor Barneveld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie