6-2 Winst voor BCB/Intratuin

Barneveld – BC Gova 1 uit Arnhem was dit weekend kansloos tegen het sterk spelende divisie team van BCB/Intratuin. Het eerste team van Barneveld won overtuigend met 6-2. Ze behouden hiermee de vierde plaats in de bondscompetitie.

Tijdens de herendubbel hadden Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp last van opstartproblemen. Ze lieten het initiatief over aan BC Gova en kwamen niet lekker in hun spel. Ze verloren de herendubbel in twee sets. “Onnodig” volgens Van Winkoop. De dames Tamara Beulenkamp en Debbie de Baan deden het beter. Zij speelde een voortreffelijke damesdubbel. De dames van BC Gova hadden niets in te brengen op het aanvallende spel van de twee Barnevelders. De tweede set werd gewonnen met maar liefst 21-9.

Met een 1-1 tussenstand was het tijd voor enkelpartijen. Van de Kamp had geen problemen met zijn lange maar trage tegenstander. Hij wist de wedstrijd gemakkelijk te beslissen in twee sets met 21-16 en 21-15. Ook De Baan speelde een zeer goede enkelpartij. Ze veegde haar tegenstander van de baan met 21-8 en 21-11. Van Winkoop had zijn dag niet vertelde hij zelf. De eerste set wist hij te winnen met 21-11 maar de tweede set was hij totaal uit zijn spel. Veel fouten zorgde ervoor dat de tweede set verloren ging met 13-21. Gelukkig was Van Winkoop de derde set weer helemaal de oude. Hij gaf zijn tegenstanders geen schijn van kans meer, hoge ballen van zijn naamgenoot Richard werden direct afgestraft met loeiharde smashes. Dit resulteerde in een verpletterende winst van 21-6. Ook Beulenkamp had moeite met haar tegenstander. Ze verloor de eerste set 21-17 maar wist zich in de tweede set zeer sterk te herpakken. Ze kwam zelfs op setpoint te staan met 20-17. Helaas trok Beulenkamp net aan het kortste eind en verloor ze in de verlenging met 22-20. De tussenstand kwam hiermee op 4-2 in het voordeel van BCB. Barneveld kon vanaf dat moment niet meer verliezen.

De mixpartijen werden tegelijk gespeeld, Van de Kamp en Beulenkamp hadden de zwakke plek van hun tegenstander gevonden. De dame van BC Gova had simpelweg te weinig kracht om een goede klier te spelen. Door de dame als maar achterin te spelen kwam alle ballen halverwege het veld van Barneveld. Van de Kamp kon ze daarna gemakkelijk afsmashen, de mixpartij werd gewonnen met 21-16 en 21-10. Van Winkoop en De Baan hadden iets meer moeite, zij hadden drie sets nodig om hun mixpartij te winnen. De eindstand kwam hiermee op 6-2, een terechte winst voor BCB.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie