Gelijkspel voor BCB/Intratuin

Afgelopen zaterdag speelde de Barneveldse badmintonners tegen BC Netwerk uit Ede. BC Netwerk staat op de vijfde plaats, één punt onder BCB. Na de wedstrijd was dit nog steeds het geval, het werd 4-4 in Barneveld.

Het begon veelbelovend voor de Barnevelders. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp mochten het spits af bijten. Zij hadden niet veel moeite met hun minder ervaren tegenstanders. De herendubbel werd dan ook gemakkelijk gewonnen in twee sets. De dames echter hadden het zwaarder. Zij troffen twee moeilijke tegenstanders. De verdediging was niet optimaal bij Barneveld en er werd weinig aangevallen. De eerste set ging kansloos verloren met 10-21. De tweede set wisten de De Baan en Beulenkamp zich te herpakken. Dit konden ze helaas niet volhouden in de derde set. Ook de derde set werd verloren met 17-21.

Van de Kamp mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Hij trof een zeer sterke tegenstander. Veel fouten bij Van de Kamp zorgde ervoor dat de eerste set verloren ging met 17-21. Na een aantal bruikbare tips van trainer Gerard Trommelen wist hij de tweede set nipt te pakken met 22-20. De derde set ging echter verloren in de verlening met dezelfde stand. Ondertussen had De Baan ook haar eerste set verloren. Ook de tweede set lukte het haar niet om de winst naar zich toe te trekken. Hiermee kwam de tussenstand op 1-3.

Met deze achterstand zag het er niet goed uit voor BCB. Gelukkig deden Van Winkoop en Beulenkamp het beter. Beulenkamp wist haar eerste enkelpartij van de competitie te winnen. Dat bleek geen gemakkelijke opgave. Er moesten veel frustraties en lange rally’s aan te pas komen om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerste set wist zij pas in de verlening te winnen met 24-22. De tweede set ging beter, Beulenkamp bleef rustig en gecontroleerd spelen, ze won met 21-17. Van Winkoop trof een oude bekende. Op toernooien is hij zijn tegenstander al meerdere malen tegengekomen. Al die keren wist Van Winkoop nog te winnen. En ook ditmaal was de winst voor Van Winkoop, de tweede set eindigde met 21-16.

De tussenstand kwam hiermee op 3-3. BC Netwerk kon alleen nog met verlies naar huis gestuurd worden als Barneveld beide mixen wist te winnen. Van Winkoop en De Baan lukte dit in drie sets. Van de Kamp en Beulenkamp verloren echter in drie sets. Hiermee kwam de eindstand op een 4-4 gelijkspel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie