Heren 1 wint van Epe

Afgelopen woensdagavond speelde de Heren 1 van BCB een uitwedstrijd tegen Epe M1. Een pittige wedstrijd op papier, want Epe staat ongeslagen op de 1e plaats in de poule. De Heren 1 staat op een 6e plek, maar heeft wel de meest gescoorde punten, zowel voor als tegen. We zijn dan ook veruit het best in het spelen van drie-setters.

We reisden af naar Epe met invaller Gert Granneman en kwamen ruim op tijd aan bij de sporthal van Epe. Omdat de vorige sporthal van Epe rond Kerst 2009 door vuurwerk geheel is afgebrand, staat er inmiddels sinds september 2011 een compleet nieuwe sporthal. In deze hal spelen zowel het team van BC Epe als BC Veluwe. Het heeft luxe kleedkamers, ruim opgezette badmintonvelden en een mooie kantine die uitkijkt op de sporthal. Op de 1e etage is bovendien een mooie tribune over de gehele lengte van de hal. Het plafond van de hal is zo hoog dat het een kunst is om deze met de shuttle überhaupt te kunnen raken.

Na een korte warming-up en de kennismaking met de tegenstander, waren we er helemaal klaar voor. Nog snel wat geoefend met de blauwe shuttle, die toch wat sneller is dan de groene variant. Omdat het rustig was in de hal, begonnen we met het tegelijk spelen van de beide dubbels.

Bart en René hadden het moeilijk in hun dubbelpartij, vooral door de lastige (goede) service van Epe. De eerste set werd helaas met 21-19 verloren. Gert en Gertjan begonnen rommelig en liepen al snel tegen een achterstand aan van 5 punten. Gelukkig werd er daarna meer gespreid gespeeld en minder fouten gemaakt. We kwamen nog even voor op 18-17, maar verloren de partij nipt met 21-19. We maakten binnen het team de afspraak om er simultaan een driesetter van te maken. De tweede set ging in beide partijen veel beter en met 24-22 en 21-19 wisten we die naar ons toe te halen. Niet exact gelijk, maar toch volgens plan. In de derde set van René en Bart kon geen vuist gemaakt worden en verloren we helaas met 21-8. Bij Gert en Gertjan waren de rollen omgedraaid en relatief gemakkelijk wisten we deze dubbel met 21-10 te winnen. Na 2 wedstrijden en 6 sets, dus een 1-1 stand.

De single van René was (zoals eigenlijk altijd) erg spannend en liep uit op een driesetter. Helaas trok René net aan het kortste eind en moest met 21-19 de nederlaag accepteren.

Bart speelde zijn single tegen een tactisch goede tegenstander. Ook deze partij liep uit op een drie-setter die Bart uiteindelijk met een ruime marge naar zich toe wist te trekken.

In de single van Gert waren mooie rally’s te zien, met veel afwisselend kort en lang spel van beide kanten. Ondanks dit kon Gert de partij met 21-8 en 21-11 toch vrij gemakkelijk naar zich toe halen. Hiermee werd wel duidelijk dat Gert niet zo vaak met ons speelt, want na 4 driesetters, doorbrak hij daarmee natuurlijk wel ons ‘ritme’ 🙂

De single van Gertjan begon erg goed met een duidelijke 21-8 zege. De vele oefeningen met de driehoekjes van Gerard wierpen hier duidelijk vruchten af. De winst leek vrij eenvoudig te worden, maar de tegenstander wist goed terug te komen en (geholpen met wat gelukkig vallende shuttles) wist Epe met een 21-17 stand toch gelijk te maken. In de derde set wist Gertjan – onder toeziend oog van het team – zich te herpakken en kon de winst toch nog veilig worden gesteld.

De stand na deze 6 partijen was 4-2 in het voordeel van BCB, dus verliezen kon al niet meer. Het goede gevoel was er en het proefde dan ook naar meer. Voorzichtig kregen we het idee dat we Epe misschien zelfs de eerste verliespartij van het seizoen zouden kunnen toebrengen.

In de dubbel van Bart en Gertjan speelden we tegen een geslepen duo, dat goed positiespel speelde en duidelijk veel ervaring had. Bovendien had vooral Gertjan moeite om de scherpe service op de backhand goed te retourneren. De shuttle wilde (bij ons) uitzonderlijk vaak net niet goed vallen. Dat samen met veel onnodige fout- en uitballen werden we met maar liefst 21-4 van de baan geslagen. Een behoorlijke deceptie. In de rust spraken we af om bij de service van de tegenstander wat meer tegen de middellijn te gaan staan, onze eigen service wat vaker diep te spelen en tijdens de rally vooral kort bij het net te droppen. Die tactiek werkte deels, de stand bleef tot ongeveer 10-10 gelijk opgaan. Het goede positiespel van Epe werd toen helaas weer merkbaar en (geheel tegen de afspraak in) was een derde set niet haalbaar. De stand kwam daarmee op 4-3 voor BCB dus het was aan René en Gert om de winst binnen te halen.

René en Gert speelden een spannende eerste set, die met 21-18 werd gewonnen. In de tweede set leek de weerstand gebroken en kon met 21-13 de eindstand worden vastgezet op 5-3 voor BCB. Epe had hiermee dan toch zijn eerste nederlaag te pakken.

Hoewel er maar liefst 5 driesetters waren, hadden we gelukkig drie banen tot onze beschikking. Hierdoor duurde de hele partij toch maar 2 uur en een kwartier, wat voor een woensdagavond toch wel erg prettig was.

In de kantine keken we nog naar het laatste deel van Nederland – Duitsland en werden we getrakteerd op een grote schaal bittergarnituur. De wedstrijden waren erg sportief verlopen en Epe toonde zich een goed verliezer. Ondanks het verlies blijft Epe nog ruimschoots op de 1e plaats staan. Wij stegen van plaats 6 naar plaats 3, al moet daarbij gezegd worden dat de andere teams dit weekend hun wedstrijden spelen.

Een praktische tip voor als je zelf speelt in de hal van Epe en houdt van tosti’s: De ham-kaas tosti’s smaken uitstekend !

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie