Spanning en 6-2 voor Team 5

Vrijdagavond 2 november…. ’t Is koud en guur weer. Terwijl ons (veel te kleine) taxietje vanuit Renswoude over de A12 en A2 richting Breukelen hobbelt, flitst het aan de horizon…. Een onheilspellend gezicht zo net voor de 6e wedstrijd van het seizoen.
Het is stil in de auto… gespannen blikken (behalve van onze chauffeur Yvon die wederom haar lenzen vergeten is en hard bezig is d’r “waggie” op de weg te houden) en vooral ook strakke koppies. Niettemin omdat de tegenstander van vanavond in vorm lijkt te zijn. Vorige week behaalden ze nog een 4-4 gelijk spel tegen de koploper (die tot voor kort alles met acht vingers in de neus leken te winnen), dus het kan niet anders dan dat ze in supervorm verkeren. Ze staan op de derde plaats op slechts twee magere puntjes achter ons….
Bedenkelijk draait de auto de parkeerplaats op…. We verwachten binnen te stappen in een kolkende sporthal. Hordes fanatieke aanhangers die ons strak aankijken terwijl we ons een weg naar de kleedkamers proberen te banen….. spreekkoren op de achtergrond en waarschijnlijk dan ook wel zo’n groepje fanatieke trommelaars ofzo…. Het zal een kokend spektakel worden……..
Als we de deur van de hal open trekken blijkt echter niets minder waar …..een ijzige stilte valt over ons heen. We kijken om ons heen. “Zal vast niet hier zijn” zeg ik nog verbaasd. Effe het adres checken op de uitnodiging…Gek, toch het juiste adres. Dan verschijnt plots een man om de hoek…vast de beheerder, want hij heeft een enorme sleutelbos in z’n handen…. “ Ah…Barneveld 5 vast en zeker ??!!” klinkt het uit z’n mond. Hmmm, we zitten dus wel goed.
We blijken te spelen in een totaal lege hal (op een paar palen en netten na natuurlijk) tegen het eerste en enige team van Breukelen. De hordes gillende supporters blijken in de praktijk te bestaan uit één verdwaalde en verveelde toeschouwer (ohw ja….en een paar darters in de kantine kijken ook nog een keer met de koppies om de hoek, om te zien wie die dwazen zijn die op hun vrije vrijdagavond tegen een shuttle aan gaan staan meppen). Niet de verwachte entourage, maar we doen het er maar mee voor vandaag.
Het wedstrijdverloop is echter wel om over naar huis te schrijven. De herendubbel en de eerste herenenkel gaan weliswaar nog verloren, maar de dames compenseren een hoop en winnen (uiteindelijk ook alle partijen). Na een sensationeel spannende herenenkel van Cor (die uiteindelijk ook zijn kant op valt) staan we voordat we het in de gaten hebben opeens met 4-2 voor . Zwaar gemotiveerd gaan we de beide mixen in. Leuke en spannende partijen die we uiteindelijk ook nog allebei onze kant op trekken. De winst is dus “In the pocket” met 6-2. Illustratief druipt de harde kern supporters af…Ik hou de deur daarbij nog wel even voor haar open, terwijl ze hoofdschuddend de zaal verlaat (zo zijn we dan ook weer….).
Met een lekker gevoel nog even na geborreld met de (overigens zeer gezellige) tegenstanders en weer terug de auto in naar huis. Gelukkig hebben we genoeg gedronken om ons niet meer te herinneren dat Yvon haar lenzen vergeten was…dus de terugreis verloopt zeer voorspoedig.
Eind goed …..al goed… De tweede plaats is met glans verdedigd!
Groetjes van TEAM 5

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie