BCB Intraruin speelt gelijk tegen BCAmersfoort

Barneveld – Het begon veelbelovend voor BCB Intratuin 1, halverwege de wedstrijd stonden de Barneveldse badmintonners 4-0 voor, de winst leek binnen handbereik. Dat Barneveld toch nog gelijk zou spelen had niemand verwacht. Het werd uiteindelijk 4-4 gelijkspel.

BCB begon zeer sterk. De vorige keer verloren de heren de dubbelpartij nog in drie sets. Deze keer hadden Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp totaal geen moeite met hun tegenstanders uit Amersfoort. Er werk gemakkelijk in twee sets gewonnen met 21-13 en 21-14. De dames Debbie de Baan en Tamara Beulenkamp deden het net zo goed, ook zij wisten te winnen in twee sets. Na de dubbelpartijen was het tijd voor de enkelpartijen. Als eerste mocht Van de Kamp de baan op. Hij trof een andere heer als de vorige keer tegen Amersfoort. Maar ook van deze speler wist Van de Kamp te winnen. De Baan speelde een zeer goede wedstrijd, door haar constante spel en weinig fouten versloeg zij haar tegenstander met 21-16 en 21-11. Hiermee kwam de tussenstand op een uitstekende 4-0 voorsprong. Een winst partij was voldoende om de wedstrijd te beslissen. Van Winkoop trof een eveneens jong en snelle tegenstander. Het bleek een goed recept voor een zeer spannende partij. Lange rally’s met harde smashes over en weer maakte dat deze partij wel 45 min duurde. Na allebei een set gewonnen te hebben, moest de partij beslist worden met een derde set. De laatste set was nog spannender dan de twee ervoor. Pas na een verlening van 20-22 wist BCAmersfoort te winnen. Ook Beulenkamp wist haar enkelpartij niet te winnen. Er moesten nu alleen nog twee mixpartijen gespeeld worden. Van de Kamp en Beulenkamp gingen als eerste de baan op. De vorige keer wisten de twee nog gemakkelijk te winnen in twee sets. Helaas werd de partij nu verloren in twee sets. “Het liep gewoon niet, we maakten te veel onnodige fouten” vertelde Beulenkamp. Hiermee kwam de tussenstand op een magere 4-3 voorsprong. Alle hoop was dus gevestigd op Van Winkoop en De Baan. De vorige keer hadden de twee barnevelders hun mix verloren in drie sets. Ze wisten dus dat ze aan de bak moesten. Helaas moesten ze het afleggen tegen het net iets sterkere Amersfoort. Door deze eindstand behoudt Barneveld de 4e plek in de bondscompetitie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie