Gelijkspel tegen BC ’t Veen

Barneveld – Vorige keer won BCB Intratuin nog gemakkelijk met 6-2. Nu moesten zij genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel. Partijen die vorige keer nog werden gewonnen werden nu verloren. Wel was het een zeer spannende wedstrijd met veel kansen over en weer.

De spanning was vanaf het begin al merkbaar. De heren dubbel en dames dubbel werden tegelijk gespeeld. Aan het einde van de eerste set was de stand voor beide dubbels 22-22 in de verlenging. Het geluk was met Barneveld want beide partijen werden gewonnen door BCB. De heren wonnen met 25-23, de dames met 24-22. De tweede set pakte voor de Barneveldse dames beter uit dan voor de heren. De dames wisten door strak spel vrij gemakkelijk te winnen. De heren echter, verloren door veel fouten de tweede set. In de derde set wisten Van Winkoop en Van de Kamp zich goed te herpakken. Het werd nog even spannend aan het eind, maar uiteindelijk wisten ook zij de laatste set naar zich toe te trekken met 21-19. 2-0 was de voorsprong, een goed vooruitzicht voor BCB.

Van de Kamp mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Vorige keer wist hij nog te winnen. Nu had de Barnevelder meer moeite met zijn tegenstander. Van de Kamp kwam niet lekker in zijn spel en maakte veel fouten. Dit zorgde ervoor dat hij verloor met 21-9 en 21-19. Ook de Baan had een zware enkelpartij. Wat ze ook probeerde, haar tegenstander uit Veenendaal had overal een antwoord op. Smashes van De Baan werden gemakkelijk teruggeslagen en korte ballen werden netjes weggelegd. Ook De Baan wist haar enkelpartij niet te winnen. Van Winkoop deed het beter, hij speelde een uitstekende wedstrijd. Hij wist goed in te spelen op de fouten van zijn tegenstander, de tweede set werd met maar liefst 21-5 gewonnen. Dit was wel de enige enkelpartij die gewonnen werd door BCB. Ook Beulenkamp wist haar enkelpartij niet te winnen.

Vanaf dat moment stond BCB ineens op een 4-3 achterstand. BCB wilde er dus alles aan doen om deze achterstand weg te werken, winst was namelijk nog steeds mogelijk. Maar ook BC ’t Veen was niet van plan om die laatste twee partijen cadeau te doen. Het beloofde dus twee spannende mixpartijen te worden, en dat werd het ook. Allebei de partijen werden pas in drie sets besloten. Van Winkoop en De Baan wisten te winnen, Van de Kamp en Beulenkamp helaas niet. 4-4 was hiermee de eindstand. Een acceptabele uitslag, BC ’t Veen staat namelijk twee plekken boven BCB. BCB behoudt hiermee de 5e plaats in de Bondscompetitie.

Volgende week zaterdag 15 december speelt BCB de laatste wedstrijd van het jaar tegen BC Appoldro uit Apeldoorn. De wedstrijd zal plaats vinden om 09:30 uur in de Oosterboshal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie