Heren 1, payback time

Zaterdag 15 december 2012 speelde Heren 1 tegen Amersfoort M1. Een team waar ze uit al tegen gespeeld hadden en slechts 2 punten gehaald hadden. In de uitwedstrijd speelde Amersfoort met een veren shuttle, wat daar zeker deel aan heeft gehad. Amersfoort is de enige in de competitie van Heren 1 die met veren shuttle speelt. Dat zie je dan ook terug in een 100% thuiswinst en een 100% uitverlies. Het was vandaag dan ook de dag voor Barneveld om het verlies goed te maken.

De uitwedstrijd bij Amersfoort kwam BCB voor een dichte deur te staan en bleek dat de persoon met de sleutel de wedstrijd vergeten was. Dat leverde even een pijnlijk momentje voor Amersfoort op en een kwartier blauwbekken in de kou voor de spelers. We hoopten dan ook dat bij BCB wel alles goed zou gaan. De zaal was keurig op tijd open en alle velden stonden in no-time klaar voor de wedstrijden. Hoewel Bart tot 5 minuten voor tijd nog in geen velden of wegen te zien was, kwam hij net op tijd aan. Vorige week waren er geen scoreboeken, omdat de kast op slot zat, maar vandaag waren ook die aanwezig. Kortom : All set to go !

BCB speelde met Michael van der Mark als invaller en daarmee in dezelfde formatie als het herenteam van 2010. Van het Amersfoorse team uit de uitwedstrijd was er maar één speler meegekomen. Ze gaven zelf aan dat ze als gevolg van blessures twee mensen uit de voorjaarscompetitie hadden meegenomen. Die invallers speelden normaal wel met de plastic shuttle, dus een stukje van ons voordeel leek daarmee al weg te zijn.

René en Bart begonnen met de eerste dubbel. Gertjan hield de score bij op zijn iPad, wat net iets makkelijker werkt dan de scoreborden van BCB. Amersfoort gaf wel aan dat het jammer was dat er geen gejuich uit de iPad kwam bij een gemaakt punt en dat er eigenlijk ook een Hawkeye systeem ingebouwd zou moeten zijn. We geven de suggesties door aan Apple, want technisch is alles mogelijk. René en Bart liepen in de eerste set steeds een paar punten achter de feiten aan. Gelukkig zetten ze rond de 16 punten een eindspurt in en kon de eerste set als winst worden bijgeschreven. Hoewel we allemaal rekening hielden met een gebruikelijke 3 setter, maakten ze het (zo op het oog) redelijk eenvoudig af en was het eerste punt voor BCB binnen.

In de dubbel van Michael en Gertjan werd gespeeld tegen de twee invallers die normaal ook met plastic shuttle speelden. Het loopwerk ging bij Barneveld niet helemaal goed en je kon merken dat ze al een tijdje niet samen hadden gespeeld. Toch konden ze de eerste set met 21-15 winnen. In de tweede set werd wat vaker op Gertjan gespeeld en kwam Heren 1 niet echt in haar spel. Ze verloren de set met 16-21. In de derde set waren beide partijen fanatiek en ging het begin gelijk op. Vanaf ongeveer 8-8 nam Barneveld een voorsprong, maar helaas liep Amersfoort die achterstand al snel in. Met 20-22 trok Barneveld uiteindelijk helaas aan het kortste eind, waarmee de stand op 1-1 kwam.

De single van Bart ging zeer verrassend in een tweesetter (nog maar één keer eerder gebeurd) naar Bart toe. Met 21-15 en 21-8 was er eerlijk gezegd ook geen echte aanleiding voor een driesetter.

René had het in zijn single lastig, maar leek wel in controle te zijn. Met een 21-16 en 21-17 was ook die partij voor Heren 1.

Ook bij Michael liep de single erg soepel, de eerste set werd met 21-13 ruim gewonnen. In de tweede set scoorde Amersfoort wat meer punten, maar werd toch met 21-16 gewonnen door Michael.

In de single van Gertjan zat nog wat oud zeer, omdat de single in Amersfoort door Gertjan eigenlijk onnodig werd verloren. Gertjan stond daar ruim op voorsprong, maar vergat simpelweg de partij te winnen. Vandaag was Gertjan er dan ook extra op gebrand om de partij te winnen en vooral om een eventuele voorsprong niet meer uit handen te geven. De eerste set werd door Gertjan met 21-16 gewonnen. Voorafgaand aan de tweede set gaf Wouter aan er nu echt voor te gaan en het Gertjan moeilijk te gaan maken. Gelukkig kwam die uitspraak in het spel niet terug en kon na de tweede set met 21-15 weer een punt worden bijgeschreven voor Heren 1. De stand kwam daarmee op 5-1 waarmee de winst al geborgd was.

De laatste dubbels speelden ze tegelijkertijd. René en Michael wonnen hun eerste set met 21-18, maar trokken met 19-21 in de tweede set aan het kortste eind. Bart en Gertjan verloren hun eerste set onnodig met 17-21 door wat onzorgvuldigheidjes. In het begin van de tweede set verstapte Bart zich een klein beetje en merkte hij dat de enkel pijn begon te doen. Hoewel ze de partij daarom niet langer wilden laten duren dan nodig, was verliezen ook geen optie. Met degelijk en afwisselend spel kon de tweede set worden gewonnen met 21-17.

Voor beide dubbels kwam er dan toch nog een derde set. De zaal begon op dat moment al redelijk leeg te lopen, omdat veel andere teams hun partijen er al op hadden zitten. Misschien was Amersfoort bang alleen over te blijven, vreesden ze dat de bitterballen op zouden zijn, of speelde Barneveld gewoon heel erg goed. In ieder geval was de tegenstand gebroken. In allebei de dubbels kon BCB de winst met 21-12 en 21-13 binnenhalen.

Uiteindelijk dus een mooie 7-1 winst voor Barneveld. Achteraf gezien een beetje jammer dat de derde set van Michael en Gertjan nipt verloren werd. Een klinkende 8-0 hadden ze dit jaar nog niet gehad. Aan de andere kant zijn er nog drie wedstrijden te spelen, dus zijn er nog mogelijkheden genoeg voor een 8-0 overwinning.

Al met al stond BCB Heren 1 voorafgaand aan de wedstrijd op een vijfde plaats. De mooie 7-1 verandert daar niets aan, maar er is nu wel wat meer afstand van de nummer 6 in de competitie. Bovendien staat Amersfoort nu nog slechts 3 punten boven BCB. Ook de Sjeve Sjuttel staat (met één wedstrijd minder) op 5 punten afstand. Er zijn dus zeker nog wat plaatsen te winnen op de ranglijst.

Uw verslaggever, Barneveld 16 december 2012.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie