3-5 verlies voor BCB

Barneveld – BCB Intratuin had de competitie mooi af kunnen sluiten met een tweede plek. Helaas werd er tegen BC Netwerk uit Ede verloren met 3-5. Barneveld zal genoegen moeten nemen met een vierde plek in de bondscompetitie. Vaste speler Debbie de Baan speelde afgelopen zondag niet mee. In de plaats daarvan speelde Wima Veldhuizen. Veldhuizen speelt zelf tweede klas en wist dus dat ze het zwaar ging krijgen. Toch heeft ze nog een setwinst weten te pakken in de mixpartij.

De wedstrijd begon met de herendubbel. Heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp dachten iets te makkelijk over hun dubbel. De eerste set wisten ze nog te winnen maar in de tweede set maakten ze veel fouten. BC Netwerk speelde erg aanvallend en Barneveld ging hier in mee door veel ballen omhoog te spelen. De derde set kwamen Van Winkoop en Van de Kamp uitstekend terug, ditmaal wisten zij de aanval over te nemen. BC Netwerk had geen antwoord op de harde smashes van de twee barnevelders. Met 21-13 veegde ze BC Netwerk van de baan. Beulenkamp en invaller Veldhuizen hadden meer moeite met hun dubbelpartij. De twee dames hadden gewoon te weinig samengespeeld om een goede dubbel te spelen. Ze verloren in twee sets met 21-15 en 21-13.

Ook de enkelpartijen verliepen niet zoals BCB dat gewend was. De dames hadden de meeste moeite met hun enkelpartijen. Beulenkamp trof een zeer goede tegenstander met een keiharde smash. Ze wist geen raad met deze smashes, Beulenkamp verloor met 21-13 en 21-15. Ook Veldhuizen wist haar enkelpartij niet te winnen. De eerste set verloor ze met 21-9, de tweede set wist Veldhuizen nog 17 punten te halen. Niet slecht voor een invaller die voor het eerst in de bondscompetitie speelt. Van de Kamp had wel een makkie, hij speelde tegen een speler die normaal gesproken geen enkelpartijen speelt. En dat was te merken, zonder enige moeite wist Van de Kamp te winnen met 21-9 en 21-5. Ook Van Winkoop hoefde niet veel moeite te doen om zijn tegenstander met verlies de baan doen verlaten. Hij wist in twee sets te winnen met 21-16 en 21-18.

De tussenstand kwam hiermee op een 3-3 gelijkspel. Met nog twee mixpartijen te gaan kon het dus nog alle kanten op. Helaas wist BCB beide mixpartijen niet te winnen. Daarmee kwam de eindstand op 3-5 verlies. Barneveld sluit de competitie af met een vierde plek. Een zeer goede prestatie voor BCB Intratuin dat voor het eerst in de geschiedenis op dit niveau badmintont.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie