6-2 winst voor BCB

Barneveld – BCB Intratuin heeft weer uitstekend gespeeld afgelopen zaterdag. Ze wisten thuis overtuigend te winnen van BC Didam met 6-2. Door deze ruime winst staat BCB nu op de derde plek in de bondscompetitie.

Op papier zouden de dubbelpartijen voor BCB een eitje moeten zijn. Vorige keer werden de heren en dames-dubbel allebei in 2 sets gewonnen. Het tegendeel bleek echter waar. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp hadden last van opstartproblemen. Ze verloren door veel fouten de eerste set met 21-18. Toch wisten de heren zich in de tweede set uitstekend te herpakken, ze pakten de tweede set met 21-15. In de derde set had BC Didam niets meer in te brengen. Deze set werd door BCB gewonnen met maar liefst 21-9. Ook de dames Debbie de Baan en Tamara Beulenkamp hadden het zwaar. Wisten zij de eerste set nog te winnen met 21-17, de tweede set kwam BC Didam hard terug. De Barneveldse dames hadden geen antwoord op het snelle spel van BC Didam. Hierdoor moest dus ook de damesdubbel in een derde set besloten worden. Na een aantal tips en aanwijzingen van trainer Gerard Trommelen pasten De Baan en Beulenkamp hun tactiek aan. Dit bleek een slimme zet. Door meer aanvallend spel en korte ballen wist BCB de derde set te pakken met 21-13. De tussenstand kwam hiermee op 2-0 in het voordeel van BCB.

Van de Kamp mocht als eerste de baan op voor zijn enkelpartij. Hij trof een invaller uit de hoofdklasse. De bondscompetitie bleek net iets te hoog gegrepen voor de invaller. Van de Kamp won gemakkelijk met 21-6 en 21-18. Van Winkoop kwam niet lekker in zijn spel. Op papier zou hij gemakkelijk moeten kunnen winnen.  Zijn tegenstander had immers nog maar twee enkelpartijen gewonnen dit seizoen. Toch had Van Winkoop het zwaar. De eerste set verloor hij zelfs met 21-15. Met veel pijn en moeite wist van Winkoop de tweede set te winnen. In de derde set speelde hij weer als vanouds en pakte Van Winkoop de winst met 21-15. De dames hadden minder geluk met hun enkelpartijen. Voor het eerst in deze competitie wisten geen van beide hun enkelpartij te winnen.

BCB zou minimaal nog één partij moeten winnen om de winst binnen te halen. En dat deed BCB, de vier Barneveldse badmintonners wisten beide mixpartijen te winnen. Hiermee kwam de eindstand op een 6-2 winst voor BCB.

Volgende week zondag speelt BCB de laatste wedstrijd van het seizoen tegen BC Netwerk uit Ede. Als BCB hier een ruime winst weet te pakken zit er misschien nog een tweede plek in.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie