7-1 winst voor BCB

Barneveld – De vier Barneveldse badmintonners van BCB Intratuin 1 deden goeden zaken in Arnhem. Afgelopen zondag veegde ze BC Gova keihard van de baan met 7-1. Beulenkamp wist als enige haar enkelpartij niet te winnen. BCB Intratuin staat vierde in de bondscompetitie, ze kunnen de punten goed gebruiken. Met deze 7-1 is er een mogelijkheid gecreëerd om zo vlak voor het einde van de competitie nog één of zelfs twee plekken te stijgen in de ranglijst.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp mochten het spits afbijten. De vorige keer verloren zij hun dubbel nipt. Ditmaal speelde BC Gova met een invaller. Dit bleek gunstig uit te vallen voor de twee heren. Door veel aanvallend spel en weinig hoge ballen, wisten de twee Barnevelders gemakkelijk te winnen in twee sets. Voor de dames Debbie de Baan en Tamara Beulenkamp gelde hetzelfde. Zij hadden de zwakke schakel van de twee tegenstanders gevonden. Met weinig inspanning wisten De Baan en Beulenkamp te winnen met 21-10 en 21-11.

2-0 was de voorsprong voor BCB, een veelbelovende tussenstand. Van de Kamp mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Hij trof een sterke tegenstander, vooral de eerste set had Van de Kamp het zwaar. Hij verloor kansloos met maar liefst 21-6. Maar hij herpakte zichzelf uitstekend. De BCB’er maakte gebruik van zijn uitgeputte tegenstander en liet hem alle hoeken van het veld zien. Uiteindelijk wist Van de Kamp de laatste twee sets te winnen op conditie. Daarna was het de beurt aan Van Winkoop. Ook hij kreeg zijn enkelpartij niet cadeau. Van Winkoop speelde een zeer constant spel, hij hield de rally aan en wachten geduldig totdat zijn tegenstander de fouten maakte. 4-0 was hiermee de tussenstand, op dit moment kon BCB al niet meer verliezen. De Baan wist het vijfde punt binnen te halen. Zij trof een jongere tegenstander met een zeer strakke opslag. De Baan liet zich hier niet door afleiden en speelde gewoon haar eigen spel. Dit bleek goed te werken want de BCB’er won gemakkelijk met 21-7 en 21-11. Terwijl De Baan aan het bijkomen was, stond Beulenkamp alweer op de Baan. Zij had meer moeite met haar enkelpartij. De eerste set wist Beulenkamp nog te winnen maar de tweede en ook derde set gingen helaas verloren. Dit werd uiteindelijk het enige verliespunt aan de kant van BCB. Beide mixpartijen werden gemakkelijk gewonnen in twee sets.

BCB heeft nog maar twee wedstrijden voor de boeg. Ze zullen de komende twee wedstrijden met ruime cijfers moeten winnen willen zij als derde of tweede eindigen in de bondscompetitie. De eerstvolgende wedstrijd voor BCB zal zijn op 19 januari in de Oosterboshal om 09:30 uur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie