BCB 1 in badmintonderby tegen BC Netwerk

Barneveld – De spanning in de badmintonderby tussen BC Barneveld en BC Netwerk was om te snijden. Deze keer speelde ook invalster Mieke Lijbers mee. Met een 3-3 gelijkspel ging BCB de mixpartijen in en wist uiteindelijk beide partijen te winnen. 5-3 winst was het resultaat.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp begonnen aan de herendubbel. Ze gingen direct vol in de aanval. Ze wisten dit de eerste set goed vol te houden en wonnen gemakkelijk met 21-12. De tweede set verslapte de Barnevelders en begonnen nonchalanter te spelen. Dit zorgde ervoor dat zij de tweede set verloren met 16-21. De derde set zette de heren er weer een tandje bij, BC Netwerk kon hier niet tegenop en verloor de derde set met maar liefst 9-21. Het eerste punt voor BCB was hiermee een feit. De dames hadden het ook zwaar, zij begonnen sterk in de damesdubbel. BC Netwerk had last opstart problemen en Beulenkamp en De Baan wisten hier hun voordeel mee te doen. Helaas trok BCB in de verlening van de eerste set net aan het kortste eind. De set ging verloren met 20-22. De tweede set waren de dames van BC Netwerk weer op hun oude niveau, BCB had hier niets op in te brengen en verloor ook de tweede set met 15-21.

Met een 1-1 tussenstand werd de eerste enkelpartij gespeeld. Van de Kamp mocht het spits afbijten. Hij speelde tegen een oud bekende, vorig jaar verloor hij net zijn enkelpartij. Van de Kamp was dus gebrand op winst. En dat deed hij, het werd een partij met lange rally’s. Deze lange rally’s werden de speler van BC Netwerk uiteindelijk te veel en verloor in twee sets van Van de Kamp. Van Winkoop mocht de volgende enkelpartij spelen, zijn tegenstander was kansloos tegen harde backhandklier en strak geplaatste ballen van Van Winkoop. Het enige doel van Van Winkoop was het uitputten van zijn tegenstander voor de volgende mixpartij. En dat deed hij, Van Winkoop liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien en wist uiteindelijk zijn tegenstander twee maal onder de 10 punten te houden. De dames van Barneveld hadden het stukken zwaarder. Beulenkamp speelde een van haar zwaarste wedstrijden van dit seizoen. De eerste set verloor ze met 12-21 maar kwam daarna ijzersterk terug. De tweede set wist Beulenkamp te winnen met 21-16. Uiteindelijk moest de wedstrijd besloten worden in een derde set. Dit was een hele opgave voor zowel BCB als BC Netwerk, beide spelers gingen tot het uiterste. Uiteindelijk wist BC Netwerk de winst naar zich toe te trekken. Omdat De Baan in verwachting is viel Lijbers in voor de enkelpartij. Lijbers had al een aantal weken niet gebadmintond en wist dat ze het zwaar ging krijgen. Ze was niet opgewassen tegen de doorgewinterde speler van BC Netwerk en moest het in twee sets afleggen.

Met nog twee mixpartijen te gaan was 3-3 de tussenstand. Vanaf dit moment kon het nog alle kanten op. Beulenkamp en Van de Kamp wisten vrij gemakkelijk te winnen. De echte spanning was te vinden in de mixpartij van De Baan en Van Winkoop. De eerste set wisten de twee Barnevelder maar net te winnen. Ook de tweede set bleef tot aan het laatste punt spannend. Maar uiteindelijk wist BCB ook deze laatste set te winnen. 5-3 winst was het resultaat. BCB kruipt hiermee naar de vierde plek in de vierde divisie van de landelijke bondscompetitie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie