BCB 1 speelt gelijkspel

Barneveld – BCB Intratuin mag dit jaar weer uitkomen in de 4e divisie. Na de 3e plek van vorig jaar willen ze er alles aan doen om dit jaar te promoveren. Dit zal een moeilijke opgave worden, zeker nu vaste speler Debbie de Baan in verwachting is. Zij zal dus ook een groot gedeelte van de competitie niet spelen. Ook de eerste wedstrijd van het seizoen speelde BCB met twee invallers. Zowel Debbie de Baan als Tamara Beulenkamp waren afgelopen zaterdag niet aanwezig. Daarvoor in de plaats speelde Hannah Bos uit team 4 en Wilma Veldhuizen uit team 2. Ondanks het gemis van De Baan en Beulenkamp heeft BCB boven verwachting gepresteerd, ze speelde 4-4 gelijk tegen BAN Hoogland.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp mochten het spits afbijten. Zij zijn al jaren een duo en zijn goed op elkaar ingespeeld. Dit was zeker terug te zien in de herendubbel. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de twee de touwtjes in handen. De tegenstanders hadden geen antwoord op hun scherp geplaatste ballen en harde smashes. Lange rally’s waren ver te zoeken, en Van Winkoop en Van de Kamp wisten dus ook gemakkelijk in twee sets te winnen. De Dames Veldhuizen en Bos hadden het zwaarder. Naast het feit dat ze allebei uit een lager team komen, hebben de twee ook nog nooit samen gespeeld. De twee moesten het in twee sets afleggen tegen de twee sterkere dames van BAN.

Na de dubbelpartijen was het tijd voor de enkelpartijen. Van de Kamp mocht als eerste beginnen. Hij is nog herstellende van een polsblessure en wist dus dat het een zware partij ging worden. De eerste set begon Van de Kamp goed, door de snelheid hoog te houden had te tegenstander weinig kansen tot aanvallen. Hij won de eerste set met 21-17. De tweede set veranderde BAN van tactiek, Van de Kamp wist hier niet goed mee om te gaan en verloor de set met 14-21. De derde set ging vanaf het begin gelijk op. Lange rally’s met harde smashes over weer zorgde ervoor dat dit misschien wel de spannendste partij van de wedstrijd was. De lange rally’s werden de speler van BAN uiteindelijk ook teveel. Hierdoor kon hij het snelle spel niet meer bijbenen. Van de Kamp won de derde set met 21-19. Hiermee kwam BCB op een 2-1 voorsprong. Daarna was Van Winkoop aan de beurt. Hij trof een speler die hij kende uit het toernooiencircuit, Van Winkoop wist waar hij aan toe was en was gebrand op winst. Hoge ballen werden direct afgemaakt met snoeiharde smashes, voor de speler van BAN vrijwel onmogelijk om terug te slaan. Daarnaast zorgde schijnbewegingen ervoor dat zijn tegenstander het spoor helemaal bijster was. Van Winkoop veegde zijn tegenstander dan ook gemakkelijk in twee sets van de baan. Voor de dames Bos en Veldhuizen waren de enkelpartijen net iets te hoog gegrepen, zij kwamen niet door de verdediging van BAN heen en verloren dan ook allebei in twee sets.

Met nog twee mixpartijen te gaan was de tussenstand 3-3. Het kon nog alle kanten op. Van Winkoop en Veldhuizen hadden nog nooit samen gespeeld. Zij moesten er dan ook alles aan doen om deze mixpartij om te zetten in winst. En dat deden ze, de eerste set was voor beide even wennen. Het was nog niet duidelijk wie welke bal zou pakken. Nadat van Winkoop en Veldhuizen hier eenmaal uit waren wisten ze met hun sterk aanvallende spel de tweede en ook derde set te winnen. Van de Kamp en Bos verloren hun mixpartij in twee sets. 4-4 was hiermee de eindstand. Volgende week zaterdag speelt BCB uit in Amersfoort tegen BCA.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie