Verlies voor BCB 1

Barneveld – BCB Intratuin had het zwaar afgelopen zaterdag. Ze speelde tegen BC Amersfoort, één van de kanshebbers voor titel dit jaar. De spanning was om te snijden maar Barneveld trok net aan het kortste eind en verloor met 3-5 in Amersfoort.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp begonnen aan de herendubbel. Op papier zouden de twee gemakkelijk moeten kunnen winnen. Helaas zaten Van Winkoop en Van de Kamp niet lekker in hun spel. Ze speelde weinig aanvallend en toonde weinig initiatief om het spel over te nemen. De eerste set wisten Van Winkoop en Van de Kamp er nog een verlenging uit te slapen, maar de twee verloren alsnog met 21-23. De tweede set werden er te veel fouten gemaakt aan de kant van Barneveld, ook de tweede set ging verloren met 13-21. De dames deden het beter,  het werd een partij met lange rally’s en scherp spel van beide kanten. Ook zij wisten er in de eerste set een verlening uit te slepen. Helaas verloren ook de dames deze set met 21-23. De tweede set was eveneens een zeer spannende partij. Met gamepoints over en weer werd ook deze set pas in de verlening besloten. De dames van Barneveld verloren de tweede set met 24-26.

Barneveld kwam hiermee op een 2-0 achterstand en moest dus punten pakken in de enkelpartijen. Van de Kamp had het zwaar, hij trof een tegenstander die niet van opgeven wist. Hij heer van BC Amersfoort wist vrijwel elke bal op bijna onmogelijke manieren terug te slaan. Maar dit was niet voldoende, Van de Kamp won de eerste set met 21-18. De tweede set nam de concentratie van Van de Kamp af. Ballen waren niet scherp genoeg en hoge ballen kwamen niet ver genoeg achterin. Hierdoor ging de tweede set verloren met 19-21. De derde set wist Van de Kamp te winnen op conditie, 21-14 was het resultaat. Van Winkoop had het makkelijker. Aan het begin van de partij ging het gelijk op, maar al snel raakte zijn tegenstander geïrriteerd door de strak geplaatste smashes van Van Winkoop. Dit kwam het spel van de Amersfoortse niet ten goede, Van Winkoop wist hiermee zijn voordeel te doen en veegde zijn tegenstander uiteindelijk in twee sets van de baan. BC Barneveld kwam met deze twee punten weer gelijk te staan met BC Amersfoort. De dames van Amersfoort bleken helaas net een tikkie te sterk voor Beulenkamp en De Baan. De Baan wist er nog een derde set uit te slepen, maar uiteindelijk verloren beide dames hun enkelpartij.

BC Barneveld moest beide mixpartijen winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen. Dit was helaas te veel gevraagd, Van de Kamp en Beulenkamp wisten hun mixpartij niet te winnen. Zij verloren in een zeer spannende drie-setter uiteindelijk de derde set in de verlening met 20-22. Van Winkoop en De Baan wisten hun mixpartij wel te winnen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie