Barneveld 2 speelt 5 keer een derde set

Op 27 oktober speelt Barneveld 2 uit, tegen BAS badminton 2 (Biddinghuizen).

Een wervelende wedstrijd waarbij de twee teams gelijk oplopen. De mannen bijten de spits af. De eerste set verliezen de mannen met 21-14, maar in de tweede set komen zij terug en winnen met 15-21. Daarmee is de eerste derde set een feit. Helaas trekken de mannen uiteindelijk aan het kortste eind. De tegenpartij wint, dankzij hun jaren lange ervaring. Barneveld 2 verliest met 21-13.

Dan is het de beurt aan de dames. De eerste set is erg spannend, maar gelukkig weten de dames van Barneveld hun zenuwen in bedwang te houden. De dames winnen met 26- 24. Dan volgt de tweede set. De dames hebben de afgelopen tijd hard geoefend aan hun netspel. Het oefenen werpt zijn vruchten af bij de wedstrijd, waardoor de tweede set gemakkelijker wordt binnen gehaald. Na de dubbels staat het 1 – 1.

Mark Veldhuizen speelt als eerste heer. Zijn eerste set wint Mark met 15 -21. Helaas verliest Mark zijn tweede set met 21-12. De tegenstander blijkt een snel spel te hebben, waardoor Mark niet in zijn spel komt. De tweede derde set is een feit. In de derde set gaat Mark er helemaal voor. Helaas verliest hij de partij met 24-22, nadat hij 2x een matchpoint heeft gehad. Mark heeft alles gegeven wat hij kon. Hij kijkt tevreden terug naar de wedstrijd.

Marcel heeft ook een spannend enkelspel. Hij verzorgt de derde drie setter van deze wedstrijd. Marcel is een echt dieseltrein. Hij moet eerst op gang komen. Maar eenmaal op gang gaat het goed. De eerste set wint Marcel met 22 – 24.  Daarna volgt de tweede set, welke Marcel helaas verliest met 22-20. Na beide wedstrijden, beloofd de derde set spannend te worden. De tegenstander van Marcel begint moe te worden. Daar maakt Marcel gebruik van. Hij wint de derde set met 16-21.

Na de mannen enkels staat het 2-2.

De dames volgen. Esther speelt als eerste dame. Helaas lukt het Esther niet om de eerste dame te verslaan. De tactiek om de tegenstander achterin te houden bleek niet voldoende. Helaas verliest Esther met 21-16 en 21-12.

Wilma volgt met haar enkel als tweede dame. De tegenpartij blijkt hetzelfde spelletje als Wilma te spelen. Dit maakt het voor Wilma lastig om er doorheen te komen. Maar halverwege de wedstrijd begint het kwartje te vallen, waarmee zij punten kan maken. De eerste set wint zij met 14 -21. De tweede set volgt. De scherpheid vermindert en de smashen zijn veelal uit. De wedstrijd wordt hierdoor uiteindelijk toch spannend, welke zij aan het einde toch verliest. Hierdoor wordt de 4de derde set een feit. In de derde set heeft Wilma haar tactiek weer terug gevonden. Door de shuttles hoog achterin te plaatsen en daarna af te maken met een drop, moet de tegenstander teveel lopen. Wilma wint de set met 9-21. Na de dames enkel staat het 3 -3. De mix partijen zullen de uiteindelijke winnaar op moeten leveren.

Mark en Wilma beginnen met hun mix. Wilma staat er goed tussen en Mark weet de shuttles goed te plaatsen en de tegenstanders in verwarring te brengen. Vooral de dame van de tegenstanders lijkt niet in haar goede spel te komen. De wedstrijd wordt daarmee in twee sets gewonnen met 9-21 en 13-21.

Marcel en Esther volgen met hun mix. De eerste set loopt lekker. Esther staat er goed tussen en Marcel weet de shuttles strak te spelen. Ze winnen daarmee de eerste set met 14-21. Helaas lukt het niet om het juiste samenspel vast te houden. De tweede set verliezen ze duidelijk met 21-11. De 5de derde set is een feit. Marcel en Esther doen hun best, maar helaas komen ze niet meer in hun samenspel. Zij verliezen daarmee ook hun derde set. Daarmee komt de uitslag op 4 -4. Een gelijkspel waar we trots op kunnen zijn.

Gelukkig hebben de nr2 en 3 ook 4-4 gespeeld waardoor we met deze score nog steeds drie punten los van de anderen op nummer 1 staan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie