BCB 1 Verliest nipt met 5-3

Barneveld – Afgelopen vrijdag speelde BCB Intratuin tegen de koploper BC Irene uit Bilthoven. BCB staat zelf op een 4e plek en was dus niet van plan verder te gaan zakken in de competitie. Het werd een zeer spannende wedstrijd en de schade bleef uiteindelijk beperkt. BCB verloor uit met 3-5.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp moesten direct vol aan de bak. De twee heren van BC Irene hadden dit seizoen nog geen een dubbel verloren en Van Winkoop en Van de Kamp wilden hier maar al te graag verandering in brengen. Vanaf het begin van de wedstrijd gingen de twee Barnevelders vol in de aanval. Vrijwel geen een bal werd verdedigend terug geslagen. BC Irene had hier geen antwoord op en verloor de eerste set met 13-21. De tweede set gingen de heren van BC Irene anders spelen, ze wilden de snelheid uit het spel halen. Dit lukte aardig, echter hielden Van Winkoop en Van de Kamp hun snelle spel aan. Uiteindelijk wist BCB in de verlening met 22-20 de winst naar zich toe te trekken. Tamara Remmerts en invalster Mieke Lijbers begonnen ondertussen aan de damesdubbel. De dames van BC Irene hebben dit seizoen nog helemaal geen partij verloren. Dit was terug te zien in de damesdubbel. BCB kon niet op tegen de goed op elkaar ingespeelde dames van BC Irene. De twee Barnevelders gingen met 21-12 en 21-13 van de baan.

Van de Kamp mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Ondanks zijn zeer lange tegenstander had Van de Kamp totaal geen moeite zijn enkelpartij in twee sets te pakken. Ook van Winkoop had geen moeite met zijn beheerst spelende tegenstander. Na wat opstartproblemen wist Van Winkoop ook in twee sets te winnen. Barneveld kwam hiermee op een 3-1 voorsprong. Deze voorsprong was echter maar van korte duur. BC Irene kwam ijzersterk terug door beide dames enkelpartijen te winnen. Het verschil moest dus gemaakt worden in de mixpartijen.

Van Winkoop had nog weinig samen gespeeld met invalster Lijbers. Dit was duidelijk terug te zien in hun mixpartij. De twee hadden geen schijn van kans tegen het duo uit Bilthoven. Ze verloren de mixpartij met 21-11 en 21-8. Ook Van de Kamp en Remmerts kregen het niet voor elkaar om door de verdediging van BC Irene te breken. Van de Kamp en Remmerts moesten het ook in twee sets afleggen tegen het sterkere BC Irene. Hiermee kwam de eindstand op 5-3 in het voordeel van BC Irene. BCB behoudt met deze eindstand wel hun 4e plek in de 4e divisie landelijk. De eerstvolgende wedstrijd speelt BCB tegen BC Leusder. BC Leusder staat laatste in de poule en BCB wil tijdens deze wedstrijd dus zo veel mogelijk punten gaan pakken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie