BCB Intratuin wint met 7-1 van Leusden

Barneveld – BCB Intratuin deed goede zaken afgelopen zaterdag. De Barnevelders wonnen thuis met 7-1 van Leusder. Ondanks de ruime winst kreeg Barneveld de punten niet cadeau. Er moest hard gespeeld worden om deze stand te bereiken.

De wedstrijd begon met de herendubbel. Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp mochten het spits afbijten. De twee speelden zoals altijd sterk aanvallend en snel. De heren van Leusder konden dit tempo niet bijbenen en moesten het in twee sets afleggen tegen het sterkere BCB. Vervolgens speelde Mieke Lijbers en Tamara Remmerts de dames dubbel. Ook zij hadden geen moeite met het zwakkere Leusder. De partij werd met 21-17 en 21-14 gewonnen. Barneveld kwam hiermee al vrij snel op een 2-0 voorsprong.

Met de dubbelpartijen gespeeld was het tijd voor de enkelpartijen. Van de Kamp begon goed en wist al vrij snel een ruime voorsprong te behalen. Toch wist de heer van Leusder zich weer te herpakken en de stand gelijk te zetten op 17-17. Dit bleek echter niet voldoende want Van de Kamp wist zowel de eerst als tweede set met 21-17 te winnen. Remmerts trof een zeer lange tegenstander, ze liet zich hierdoor niet beïnvloeden en speelde gewoon haar eigen spel. Het werd een zeer spannende partij welke uiteindelijk pas in de derde set werd gewonnen door Remmerts. Remmerts wist voor het eerst dit seizoen haar enkelpartij te winnen. In tegenstelling tot Remmerts had Van Winkoop totaal geen moeite om zijn tegenstander verslaan. De eerste set won hij met 21-11, de tweede set werd gewonnen met maar liefst 21-5. Lijbers zat niet lekker in haar spel en badmintonde meer tegen zichzelf als de tegenstander. Lijbers wist er nog een derde set uit te slepen maar uiteindelijk ging ook de laatste set verloren. De voorsprong van BCB was op dit moment vergroot naar 5-1.

De laatste twee punten van de wedstrijd waren te behalen in de mixpartijen. Van Winkoop speelde met Lijbers. Ondanks dat ze nog maar een aantal keren in deze opstelling speelden, wisten de twee gemakkelijk in twee sets te winnen. Remmerts en Van de Kamp hadden drie sets nodig om de spelers van Leusder te verslaan. Met de laatste twee punten op zak kwam de eindstand op 7-1 voor BCB. Met deze eindstand stijgt Barneveld naar een vierde plek in de bondscompetitie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie