BCB Intratuin verrast met 6-2 winst

Barneveld- BCB Intratuin speelde afgelopen zaterdag boven verwachting. Ze hadden ingezet op gelijkspel maar wisten uiteindelijk thuis te winnen van BC Houten met 6-2. Mieke Lijbers viel in voor BCB’er Debbie de Baan.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp begonnen ijzersterk aan de herendubbel. Met hun aanvallende spel lieten ze de spelers van BC Houten alle hoeken van het veld zien. De eerste set werd genadeloos gewonnen met 21-12. De tweede set verslapte de heren van BCB en ging het lang gelijk op. Aan het einde van de set wisten Van Winkoop en Van de Kamp toch de winst naar zich toe te trekken met 21-17. De dames Tamara Remmerts en Mieke Lijbers hadden het zwaarder, ze kwamen niet door de sterke verdediging van BC Houten heen, de eerste set ging verloren met 21-15. De tweede set gingen de dames van Houten scherper spelen, hier had BCB geen antwoord op, hiermee ging ook de tweede set verloren met 21-9.

Met een 1-1 tussenstand werd er een start gemaakt aan de enkelpartijen. Van de Kamp mocht het spits afbijten. Van de Kamp zat niet lekker in zijn spel en maakte veel onnodige fouten. Hierdoor werd de eerste set maar nipt gewonnen. De tweede set speelde Van de Kamp weer als vanouds en wist hij te winnen met 21-10. Daarna was het de beurt aan Van Winkoop. Zijn tegenstander was geen partij voor de scherp spelende BCB’er. Van Winkoop won zeer gemakkelijk in twee . BC Houten beschikt over sterke dames, dit was terug te zien in de enkelpartij van Remmerts. Wat zij ook probeerde, haar tegenstander wist elke bal scherp terug te slaan. Te scherp voor de BCB’er om deze nog te halen. Remmerts verloor haar enkelpartij met 21-8 en 21-12. Lijbers speelde een zeer spannende enkelpartij. Een enkelpartij die pas in drie sets besloten werd. Het was een ware uitputtingsslag voor beide dames. Er werden lange rally’s gespeeld, Lijbers hield vol en ging door met haar aanvallende spel. Dit bleek uiteindelijk niet voor niets te zijn want ze wist in de derde set de winst binnen te halen met 21-11.

De tussenstand kwam hiermee op 4-2, vanaf dat moment kon BCB niet meer verliezen. Maar de Barnevelders snakte naar meer. Elk gewonnen punt telt namelijk mee in de competitie. De mixpartij van Remmerts en Van de Kamp werd een driesetter. Maar uiteindelijk werden beide mixpartijen in winst omgezet. Met het einde van deze wedstrijd zijn de Barnevelders alweer op de helft van de competitie en bestrijken ze op dit moment de 4e plek in de bondscompetitie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie