Barneveld 4 wint 7-1 van DVS-Utrecht

Zaterdag 14 december speelde team 4 thuis tegen DVS-Utrecht. Omdat eerste dame Remke Halma nog steeds niet kan spelen viel de topper Yvonne Wuck in.

Uiteraard werd er begonnen met het spelen van de dubbels. Bij zowel de heren als de dames ging dit niet heel gemakkelijk. De heren verloren de eerste set met 13-21 en moesten dus de tweede set terugkomen om er een derde van te kunnen maken. Dat deden ze ook door 21-17 te winnen en toen werd ook de derde set gewonnen met 21-11.

Het spel bij de dames  ging niet zoals het normaal gesproken ging. De dames maakten teveel fouten en waren niet ‘kattig’ genoeg zoals Yvonne dat zou zeggen. Daardoor verloren zij teveel punten en verloren ze de eerste set. De tweede ging iets beter en er waren mogelijkheden voor Barneveld om een derde set te pakken maar die kansen werden helaas net niet gegrepen waardoor de damesdubbel verloren werd met 18-21 en 20-22.

Dan was het de beurt aan Thomas Kuipers om zijn singel te spelen. Hij heeft nog geen enkele singel verloren in de competitie dus wil dat ook graag zo houden. Zijn eerste set verliep niet helemaal soepel en verloor die daarom met 21-23. De tweede set kwam de oude Thomas weer terug en won hij die met 21-17 zodat er een derde set gespeeld moest worden. Ook die pakte Thomas weer naar zijn kant door met 21-16 te winnen.

Op hetzelfde moment speelde Hanna haar enkel tegen de eerste dame van DVS-Utrecht. De vorige keer heeft zij verloren dus nu was ze extra gemotiveerd voor een revanche. Dit keer zat ze goed in haar spel en wist ze de dame goed achterin te houden om zo punten te kunnen pakken. De eerste en tweede set werden beide gewonnen met 21-17.

Toen was het moment voor Frans om te knallen. De vorige keer had hij in twee sets van deze heer gewonnen. Dit keer ging het hem iets minder gemakkelijk af en verloor hij de eerste set. Gebrand om er een derde van te maken kwam de oude Frans weer terug in de tweede set en maakte er 21-17 van. De derde set wist hij hoe hij moest spelen om zijn tegenstander te verslaan en won zo met 21-12 zijn singel.

Dan was het de beurt aan de invalster Yvonne Wuck. Zij wist goed te klieren op de backhand van de tegenstander die daar veel moeite mee had. Zo speelde Yvonne haar spelletje en won haar singel met 21-10 en 21-14. Met een 5-1 voorsprong werden de mixen gespeeld.

Thomas en Hanna hebben als mix nog geen enkele partij verloren in de competitie en waren dat zaterdag dus ook nog niet van plan. De eerste set ging moeizaam door veel fouten van Barneveld maar werd uiteindelijk wel gewonnen met 23-21. De tweede set kwamen de Barnevelders terug en wonnen die ook met 21-14.

Frans en Yvonne speelden een uitstekende mix. Ze speelden heel goed samen en wisten goed de aanval te houden waardoor ze de mix wonnen met een mooie stand van 21-9 en 21-7.

Hiermee heeft Barneveld 4 7-1 gewonnen van DVS-Utrecht en blijven zij op de eerste plek staat in de competitie. Ze staan 7 punten los van de nummer twee maar moeten met de lastigste tegenstanders in het verschiet nog wel strijden om de eerste plek te behouden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie