BCB Intratuin heeft afgelopen zaterdag uitstekend gespeeld.

Barneveld – BCB Intratuin heeft afgelopen zaterdag uitstekend gespeeld. De vier Barnevelders maakte hun voorspelling waar en wisten thuis met 4-4 gelijk te spelen tegen BC Amersfoort.

De vorige keer dat BCB de badmintonners van BC Amersfoort troffen wisten Van Winkoop en Van de Kamp de herendubbel niet te winnen. Deze keer waren de twee dus extra gemotiveerd om hun dubbelpartij te winnen. Van Winkoop en Van de Kamp begonnen sterk. Gedurende de eerste set stonden zij telkens een paar punten voor op Amersfoort. Aan het einde van de set wisten de heren van Amersfoort de overhand te nemen wonnen nipt met 21-19. De tweede set schakelde de heren van Barneveld een tandje bij en wisten met gecontroleerd spel de setwinst naar zich toe te halen. Helaas hielden de twee dit in de derde set niet vol en verloren de derde set met 21-14. De dames Remmerts en De Wit (welke De Baan vervangt) deden het beter. Door hun jaren lange ervaring wisten de twee gemakkelijk te winnen van het veel jongere Amersfoort. 1-1 was hiermee de tussen stand.

Van Winkoop mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Vorige keer wist hij gemakkelijk te winnen, deze keer was Van Winkoop niet anders van plan. Door veel rond te spelen wist hij zijn tegenstander uit te putten. Deze maakt op zijn beurt dan weer de fouten waardoor de partij in twee sets besloten werd in het voordeel van Van Winkoop. Van de Kamp had het zwaarder. Hij won de eerste set net. Halverwege de tweede set brak Van de Kamp zijn racket. Maar hij herpakte zich op tijd en wist de tweede set in de verlenging te winnen. Ook Remmerts had het zwaar. BC Amersfoort staat bekend om hun sterke enkelpartijen en dat was te merken. Remmerts was niet opgewassen tegen de sterk aanvallende badmintonster van Amersfoort. De Wit speelde een uitstekende enkelpartij. Ze trof een jong talent van 12 jaar maar liet zich hierdoor niet intimideren. De eerste set had De Wit last van opstart problemen en verloor zij met 21-16. De tweede set herpakte De Wit zich goed en wist deze set te winnen. De derde set kon zij dit tempo niet meer volhouden en verloor.

De wedstrijd moest beslist worden tijdens de mixpartijen. Dit gebeurde echt niet, Van Winkoop en De Wit kregen het niet voor elkaar om hun mixpartij te winnen. Remmerts en Van de Kamp wisten wel te winnen. Hiermee kwam de eindstand op 4-4 gelijkspel. Volgende week speelt BCB Intratuin tegen de nummer 1 BC Irene uit Bilthoven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie