BCB1 speelt gelijk tegen nr 1

Barneveld – BCB Intratuin heeft afgelopen zaterdag het maximaal haalbare resultaat uit de wedstrijd weten te slepen. Ze speelde tegen de nummer 1 BC Irene uit Bilthoven. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef het spannend, BCB ging met een 4-2 achterstand de mixpartijen in en wist er nog een gelijkspel uit te halen.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp gingen als eerste van start met de dubbel. De heren wisten vorige keer gemakkelijk te winnen. Deze keer viel het zwaar tegen voor de twee Barnevelders. Ze kwamen niet lekker in hun spel en namen te weinig initiatief. De herendubbel ging in twee sets verloren. De dames Tamara Remmerts en Mieke Lijbers deden het niet veel beter. Ook zij moesten het in twee sets afleggen tegen de dames van Irene.

De enkelpartijen werden beter gespeeld. Van Winkoop speelde tegen een heer met rugblessure. De speler van Irene wist het een set vol te houden en gaf daarna zijn partij op. Hiermee was de winst voor Van Winkoop vrij snel een feit. Van de Kamp had het zwaarder. Hij trof een tegenstander die de shuttle keer op keer vlak over het net wist te spelen. Van de Kamp wist zich hier in de eerste set geen raad mee en verloor. Na tips van trainer Gerard van Trommelen paste Van de Kamp zijn tactiek aan en wist hij de tweede en ook derde set vrij makkelijk te winnen. Bij de dames ging het minder goed, Lijbers trof een zeer sterke tegenstander die bijna nog geen partij verloren had. Lijbers moest het in twee sets afleggen tegen de speler van Irene. Ook Remmerts kwam niet door de sterke verdediging van BC Irene heen. Elke aanvallende bal van Remmerts werd strak weggespeeld in de hoeken. En ook de enkelpartij van Remmerts ging in twee sets verloren.

Met alleen nog twee mixpartijen in het verschiet zag het er niet goed uit voor BCB. Ze stonden achter met 4-2 en winst was niet meer mogelijk. De vorige keer werden beide mixpartijen kansloos verloren. Toch wilde BCB er alles aan doen om er een gelijkspel uit te halen. Van Winkoop speelde samen met Lijbers en Van de Kamp samen met Remmerts. Beide mixpartijen werden boven verwachting gespeeld en in twee sets gewonnen. Hiermee kwam de eindstand op een 4-4 gelijkspel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie