BCB 1 pakt koppositie in 4e divisie

Arnhem – Afgelopen zondag speelde BCB Intratuin 1 tegen BECA uit Arnhem. Het werd een ware titanenstrijd, pas in de verlening van de laatste partij wist BCB nipt te winnen met 5-3. Wel pakken ze hiermee de koppositie in de 4e divisie.

Voor het eerst werd er gespeeld met een compleet team zonder invallers. Na 1,5 jaar ertussen uit geweest te zijn, speelde vast speler Debbie de Baan weer mee.

Zoals gewoonlijk mochten de heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp de wedstrijd beginnen met de herendubbel. De twee speelde weer als vanouds en vulde elkaar goed aan. BECA miste het initiatief en kreeg het niet voor elkaar om het aanvallende spel van BCB over te nemen. Van Winkoop en Van de Kamp wonnen in twee sets. De dames Mulder en de Baan hadden het een stuk lastiger. Naast het feit dat de twee nog nooit hadden samengespeeld was ook De Baan nog niet in topconditie. De baan is nog steeds herstellende van een zwangerschap. Toch wisten de twee Barnevelders er in de tweede set nog een verlenging uit te slepen, helaas trok BCB alsnog aan het kortste eind en ging de set verloren.

Ook in de enkelpartijen had BCB het zwaar. Voor het eerst in twee jaar wist Van Winkoop zijn enkelpartij niet te winnen. Zijn tegenstander zat boven op het spel en legde elke bal perfect weg. Van Winkoop had hier geen antwoord en moest het is twee set afleggen. Ook voor De Baan was haar tegenstander net een maatje te groot. Van de Kamp wist zijn enkelpartij gemakkelijk te winnen. Maar de zwaarste partij van de dag was toch wel die van Mulder. De hele wedstrijd ging het gelijk op de eerste set viel in het voordeel van BECA. Mulder kwam goed terug en wist de tweede set om te zitten in winst. De partij moest beslist worden met een derde set. Gedurende de hele set stond Mulder telkens een paar punten voor. Maar bij 18-12 sloeg de wedstrijd helemaal om. BECA ging sterker spelen en bij Mulder speelde de vermoeidheid op. De stand kwam zelfs even op 19-19. Maar Mulder herpakte zich daarna uitstekend en wist de wedstrijd te beslissen met 21-19. De tussenstand kwam hiermee op een 3-3 gelijkspel.

BCB kon de wedstrijd alleen nog winnen door beide mixpartijen winnen. En dat deed BCB uitstekend, beide partijen werden gewonnen. De eindstand kwam hiermee op 5-3 winst voor BCB.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie