Eerste winst voor BCB3

Team 3 is nieuw samengesteld en bestaat uit: Eddie, Mark, Frans, Renee, Wilma en Esther. Vanwege gezinsuitbreiding zullen Frans en Esther de eerste wedstrijden niet mee doen, maar hopelijk zijn zij later in het seizoen top fit te zien op de banen.
Team 3 speelt de eerste klasse in de regio centrum senioren competitie 2014/2015.

Op zondag 21 september start team 3 van BC Barneveld het seizoen tegen Ban 3 (Hoogland). Het gaat om een uitwedstrijd.
De mannen starten met hun dubbel. Zij hebben de laatste tijd goed getraind met elkaar en waren er klaar voor. De eerste set is nog wat onwennig, maar in de tweede set maken ze het goed. Ze winnen met 21-19 en 21-12.
De dames starten tegelijkertijd met de dames dubbel. Ze hebben nog weinig samengespeeld, dus de wedstrijd is een uitdaging. De eerste set maken ze veel fouten. De shuttles komt veelal in het net of buiten de lijnen. De tegenpartij is duidelijk sterker. De set wordt verloren met 11-21. In de tweede set proberen de dames de fouten te verminderen. Dit lukt goed, maar helaas schieten ze nog net te kort. De tweede set wordt helaas ook verloren, maar met een mooie stand van 19-21.

De wedstrijd wordt vervolg met de mannen en dames enkel 1. Eddie moet tegen Arjan Spijkerboer. Er wordt een titanen strijd verwacht en de mannen maken dit ook waar. De mannen laten goed loopwerk zien. Barneveld trekt uiteindelijk aan het langste eind. Eddie wint met 21-17 en 21-19. Na de wedstrijd kunnen beide mannen van de baan geveegd worden. Ze hebben alles gegeven.

Renee zwoegt tijdens de wedstrijd, maar het lukt haar niet om in haar eigen spel te komen. Daarnaast lukt het niet om de gekregen tips in praktijk te brengen. Tijdens de eerste set kan Renee nog de nodige weerstand bieden, maar in set 2 is het op. Renee verliest haar wedstrijden met 21-23 en 13-21.

Mark vervolgd met de mannen enkel 2. Hij laat de tegenstander flink lopen. Hij wint zijn wedstrijd met duidelijke standen (21-11 en 21-13).
Wilma maakt het spannend met haar dames enkel 2. De eerste set wordt duidelijk verloren met 9-21. De tegenstander speelt strak en snel. Ondanks dat raakt Wilma de shuttles lekker en verloopt het loopwerk goed. Van de mannen krijgt Wilma goede tips, waarmee ze aan de slag gaat in de tweede set. De wedstrijd is spannend en Wilma gaat ervoor. Ze wint de set uiteindelijk met 21-19. De eerste derde set van het seizoen is een feit. Wilma moet haar spel vasthouden. De tegenstander begint moe te worden, maar Wilma heeft goede zin. De derde set is spannend, maar ze wint deze met 21-18.

De wedstrijd wordt vervolgt met de mixen. Wilma en Eddie spelen de eerste mix. De eerste set verloopt goed. Ze winnen de set met 21-16. In de tweede set wordt de aanval van de tegenpartij ingezet. Eddie en Wilma hebben niets te vertellen en verliezen duidelijk met 11-21. Gelukkig kunnen ze hun spel weer terug vinden in de derde set. Deze wordt overduidelijk met 21-11 gewonnen.

Mark en Renee spelen dit seizoen voor het eerst met elkaar. Ze moeten nog aan elkaar wennen, maar zijn trots als ze de baan afkomen. De wedstrijd ging beter als de afgelopen trainingen. Toch hebben ze hun wedstrijd verloren met 14-21 en 14-21.

De eindstand is 5-3 voor Barneveld.

Voordat dit artikel sluit, willen we nog de toeschouwers bedanken voor hun aanmoedigingen en aanwezigheid. Het is leuk om als speler aangemoedigd te worden door je clubgenoten. Wij waarderen dat erg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie