Ruime zege voor BCB1

Barneveld – BCB Intratuin 1 kon het nieuwe badmintonseizoen niet beter van start gaan. Afgelopen zaterdag speelde het viertal tegen BAN Hoogland. Ondanks het gemis van vaste spelers Debbie de Baan en Tamara Remmerts wist het eerste team gemakkelijk te winnen met 6-2.

Nieuw in het team is Barnevelder Annemieke Mulder, vorig jaar nog kwam ze uit voor BC Netwerk uit Ede. Dit jaar komt ze het eerste team van Barneveld versterken in de 4e divisie. Tijdens haar debuut deed ze dit voortreffelijk, Mulder wist haar enkelpartij en mixpartij te winnen.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp mochten het spits afbijten. Van Winkoop is nog herstellende van een schouderblessure, daar was in de herendubbel alleen weinig van te merken. De twee hadden totaal geen moeite om de wedstrijd in 2 sets te beslissen. Het eerste punt voor BCB was daarmee een feit. Mulder speelde samen met invalster Wilma Veldhuizen. De twee hadden een zware wedstrijd, naast het feit dat ze nog maar weinig hebben samengespeeld, zaten de dames van BAN bovenop het spel. Ze drukte Mulder en Veldhuizen beide naar achter. Hier hadden de dames geen antwoord op waardoor de wedstrijd met twee keer 17-21 verloren ging.

BCB maakte dit verlies weer goed in de enkelpartijen, naast de winst van Mulder wisten ook Van Winkoop en Van de Kamp in twee sets te winnen. De tussenstand kwam hiermee op 4-2 in het voordeel van Barneveld.

Ook tijdens de mixpartijen bleek BCB veruit de sterkste. De eerste set van Mulder en Van de Kamp werd gemakkelijk gewonnen. De tweede set werd het nog even heel spannend, na een ruime voorsprong voor BCB kwamen de spelers van BAN sterk terug. Even wisten Van de Kamp en Mulder niet meer wat ze hier mee aan moesten. Het kwam zelfs tot een verlenging. Uiteindelijk herpakte Mulder en Van de Kamp zich en wisten met 22-20 te winnen. Veldhuizen en Van Winkoop hadden een minder spannende pot. De heer van BAN miste de kracht en snelheid om voor nog een beetje tegenstand te zorgen. Veldhuizen en Van Winkoop wonnen met 21-16 en 21-15.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie