BCB Intratuin 1 blijft ongeslagen koploper

Woerden – BCB Intratuin speelde afgelopen zondag tegen BC Unicum uit Woerden. Het werd een moeizame pot met veel fouten aan de kant van BCB. Ondanks de vele fouten wist Barneveld er toch een 6-2 winst uit te slepen. Daarmee blijft BCB 1 nog steeds ongeslagen op de 1e plek staan.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbelpartijen. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp zaten niet lekker in de wedstrijd. Toch wisten de twee de eerste set nipt te winnen. Ook de tweede set ging niet vanzelf, veel fouten zorgden ervoor dat het tot een verlening kwam. Maar uiteindelijk wiste Van Winkoop en Van de Kamp de partij toch om te zetten in winst. Helaas was dit bij de dames niet het geval. Voor het eerst dit seizoen speelde Tamara Remmerts weer mee. Samen met Annemieke Mulder probeerde ze er alles aan te doen om door de verdediging van Unicum te breken. Dit mocht niet baten, de dubbel partij ging in twee sets verloren.

In de enkelpartijen deed BCB het stukken beter. Van de Kamp mocht als eerst het veld op. Hij maakte veel fouten maar wist de partij toch in twee sets te winnen. Bij van Winkoop was het nog even spannend. Ondanks de voorsprong van 11-1 in de eerste set wist zijn tegenstander toch nog terug te komen tot 16-16. Van Winkoop herpakte zich daarna uitstekend en wist de eerste set toch nog met 21-16 te winnen. Ook de tweede set kreeg Van Winkoop niet cadeau, deze wist hij nipt te winnen met 21-19. Mulder had het iets makkelijker. Zij wist haar tegenstander dusdanig uit te putten dat ze simpelweg de kracht miste om de shuttle goed achterin te slaan. Mulder won haar enkelpartij in twee sets. Remmerts had het zwaarder, naast het feit dat ze al een jaar geen enkelpartij gespeeld had is ze ook nog steeds herstellende van een bevalling. Ondanks dit alles, wist ze het haar tegenstander nog flink moeilijk te maken. Twee keer ging haar set verloren met 21-19.

De tussenstand kwam hiermee op 4-2 in het voordeel van BCB. Van Winkoop en Remmerts speelde als eerst hun mixpartij. Van Winkoop moest de benen uit z’n lijf rennen om de snelle ballen van BC Unicum te halen en dat deed hij uitstekend. Elke bal die werd gespeeld om BCB het moeilijk te maken werd door Van Winkoop perfect weggelegd. De twee wisten gemakkelijk in twee sets te winnen. Van de Kamp en Mulder hadden drie sets nodig om hun partij in winst om te zetten. De derde set werd nog even heel spannend maar uit eindelijk trok BCB aan het langste eind en kwam de eindstand op 6-2.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie