Amersfoort kansloos tegen BCB Intratuin 1

Barneveld- Afgelopen zaterdag speelde BCB Intratuin tegen het jonge team van BCA uit Amersfoort. BCB staat eerste in de competitie en had als doel het gat met de nummer 2 nog veder te vergroten. Dit deden de Barnevelders uitstekend. Met 7-1 werd BCA naar huis gestuurd.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp beten het spits af in de herendubbel. Ze troffen twee jonge gedreven tegenstanders die boven op het spel zaten, elke bal die ook maar iets te hoog kwam werd genadeloos af gesmasht. Dit zorgde ervoor dat Van Winkoop en Van de Kamp de eerste set verloren. De twee gaven de hoop niet op en gingen er in de tweede set weer vol tegen aan. Dit resulteerde in een set met veel snelle ballen over en weer, uiteindelijk trokken de heren van Barneveld aan het langste eind en wisten de tweede en ook derde set nipt te winnen. “Te veel foutjes de eerste set, de tweede en derde set kwamen we goed terug gelukkig” vertelde Van Winkoop. Ook de dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts speelde een uitstekende dubbel. Na wat opstartproblemen van de vorige wedstrijd waren de twee nu goed op elkaar ingespeeld. Ze vulde elkaar perfect aan waardoor het voor BCA onmogelijk was om door de verdediging heen te breken. De dames wisten in twee sets gemakkelijk te winnen.

Met een 2-0 voorsprong begon BCB aan de enkelpartijen. Van Winkoop speelde een wedstrijd volgens het boekje, hij liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien en wachten geduldig af totdat zich een kans voordeed om de rally af te maken. Remmerts had het zwaarder, ze trof een jong talentje die dit jaar het NK badminton onder de 13 heeft gewonnen. Deze tegenstander bleek voor Remmerts net een maatje te groot. Mulder speelde een uitstekende wedstrijd. Ze won de eerste set met 21-15. In de tweede set was de dame van Amersfoort kansloos en moest ze met 21-10 haar meerdere erkennen. Van de Kamp trof een jonge debutant die vorig jaar nog bij de jeugd speelde. De heer van BCA miste kortweg de ervaring waardoor Van de Kamp gemakkelijk in twee sets wist te winnen.

Ook de mixpartijen werden door BCB bijzonder goed gespeeld. Van Winkoop en Remmerts wonnen in twee sets. Van de Kamp en Mulder hadden hier drie sets voor nodig. De tweede set werd voor Mulder nog even spannend nadat ze op de grond belande doordat ze haar enkel verzwikte. Na een korte pauze en wat koelen kon Mulder toch weer verder spelen.

Volgende week speelt BCB tegen BC Houten, deze staan één na laatste en ook hier zullen er dus punten gepakt moeten worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie