BCB Intratuin 1 verslaat BC Houten met 7-1

Houten – Afgelopen weekend speelde BCB Intratuin 1 tegen het eerste team van Houten. Er werden een hoop drie-setters gespeeld, toch wisten de Barnevelders met 7-1 te winnen. Daarmee staat BCB na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen bovenaan in de vierde divisie.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp waren gebrand op revanche. Vorig jaar moesten ze het in drie sets afleggen tegen de heren uit Houten. Dit jaar ging het de Barnevelders een stuk makkelijker af. Ditmaal werd de partij in twee sets beslist. De dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts hadden drie sets nodig om de overwinning binnen te halen. De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen, de tweede set waren Mulder en Remmerts het spoor even bijster. Ze kwamen niet lekker in het spel en werden te veel onder druk gezet. Uiteindelijk herpakte de dames zich in de derde set uitstekend en wonnen deze met 21-10.

De enkelpartijen werden door BCB bijzonder goed gespeeld. De Barnevelders wisten drie van de vier partijen te winnen. Vorig jaar had Van Winkoop drie sets nodig om de winst binnen te halen. Ditmaal ging het een stuk beter, in twee snelle sets werd de tegenstander uit Houten van de baan geveegd. Ook mulder veegde haar tegenstander van de baan. Haar tegenstander was volkomen kansloos tegen de strakke smash-return en net-dropjes. De tweede set werd met maar liefs 21-7 gewonnen. Voor Van de Kamp was het een pittige wedstrijd. “Een van de zwaarste tot nu toe” volgens hemzelf. De eerste set ging dan ook kansloos verloren. En ook de tweede set kreeg hij niet cadeau. Bij 19-19 moest Van de Kamp alle zeilen bijzetten om er een derde set uit te slepen. Door een strak geplaatste smash wist hij de tweede set nipt te winnen. De derde set werd een ware uitputtingsslag met zeer lange rally’s en harde smashes. Van de Kamp trok uiteindelijk aan het langste eind en wist de derde set op conditie te winnen. Remmerts was de enige BCB’er die haar enkelpartij niet wist te winnen.

De tussenstand kwam hiermee op 5-1 in het voordeel van Barneveld. Maar de Barnevelders lieten het niet zitten bij deze 5 punten en gingen voor de volle winst. Beide mixpartijen werden in twee sets gewonnen waarmee de eindstand op 7-1 kwam. De verwachting is dat BCB hierdoor de koppositie nog verder zal vergroten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie