BCB Intratuin boekt zevende zege op rij

Barneveld – BCB Intratuin blijft uitstekend presteren in de 4e divisie van de NBB (Nederlandse badminton bond). Afgelopen zaterdag boekte ze in eigen huis de zevende zege op rij, ditmaal tegen BC Culemborg. Ondanks het grote aantal spelers waarmee BC Culemborg afreisde hadden ze weinig in te brengen tegen het sterk spelende viertal van Barneveld.

De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp hebben dit seizoen nog geen dubbel verloren. Toch spelen de twee zeer wisselende partijen. “Onze dubbels lopen of lopen niet, er is geen middenweg” geeft Van de Kamp als oorzaak. Dit was een van die dubbels die wel liep, met 21-12 en 21-17 werden de eerste twee tegenstanders van de baan gestuurd. De dames Tamara Remmerts en Annemieke Mulder begonnen sterk maar halverwege de eerste set sloeg het spel om. Er werden veel fouten gemaakt aan de kant van BCB waardoor de eerste set met 21-18 verloren ging. De dames herpakte zich in de tweede set maar verloren helaas de derde set met 21-15.

Zoals gewoonlijk werden de enkelpartijen door BCB weer zeer goed gespeeld. Het viertal wist drie van de vier enkelpartijen te winnen. Van Winkoop had hier wel drie sets voor nodig. Hij trof een zeer rustig spelende tegenstander. Een die geduldig het juiste moment afwachten om vervolgens zijn slag te slaan. Van Winkoop had tijd nodig om zijn spel hierop aan te passen en verloor de eerste set met 21-19. In de tweede set ging de Barnevelder vol in de aanval en smashte elke bal af waar mogelijk. Dit bleek de juiste methode. De tweede maar ook derde set werden door Van Winkoop gewonnen. Van de Kamp en Mulder hadden totaal geen moeite om hun enkelpartij in twee sets te winnen. Volgens Mulder had de training van Gerard Trommelen effect. “Laatste tijd oefenen we veel op de overhead-slag en dat heeft zeker geholpen”. Remmerts moest het helaas in twee sets afleggen tegen haar sterkere tegenstander.

De tussenstand na de enkelpartijen kwam hiermee op 4-2. BCB moest op dit moment minimaal nog een mixpartij winnen om de overwinning binnen te halen. Uiteindelijk werden beide mixpartijen in twee sets gewonnen en werd BC Culemborg met 6-2 naar huis gestuurd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie