BCB Intratuin verspilt voorsprong als koploper

Hoogland – Afgelopen zondag heeft BCB Intratuin belangrijke punten laten liggen tegen BAN Hoogland. Wat op papier een ruime zege voor BCB moest worden, werd een nederlaag van 2-6. De voorsprong die BCB heeft opgebouwd als koploper is daarmee in één klap verdwenen.

Vanaf het begin van de wedstrijd liep het al niet lekker bij de Barnevelders. Tamara Remmerts en Richard van Winkoop waren allebei ziek maar speelde deze dag wel. Wesley van de Kamp had in de herendubbel de kar moeten trekken. Helaas zat ook hij niet lekker in zijn spel. Van Winkoop en Van de Kamp wisten er nog wel een derde set uit te slepen maar het lukte ze niet om de winst binnen te halen. Daarmee verloren de twee hun eerste dubbel van dit seizoen. Ook bij Annemieke Mulder en Tamara Remmerts liep het niet lekker, de dames van BAN speelde zeer aanvallend en BCB beschikte niet over de verdediging om deze harde smashes goed weg te leggen. De dames moesten het in twee sets afleggen.

Van de Kamp mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. De eerste set wist hij vrij gemakkelijk te winnen maar in de tweede set sloeg het spel om. Van de Kamp maakte veel onnodige fouten en zijn tegenstander speelde hier goed op in. De tweede set werd gewonnen door BAN. Ook in de derde set kreeg Van de Kamp het niet voor elkaar om zichzelf te herpakken. Hij wist nog wel van een 12-20 achterstand terug te komen. Helaas maakte een smash van BAN bij 18-20 een einde aan deze partij. Daarmee heeft Van de Kamp voor het eerst sinds twee jaar weer een enkel verloren. “Enorm balen, deze wedstrijd had ik niet hoeven verliezen” vertelde Van de Kamp na afloop. Ook Mulder en Remmerts hadden weinig geluk met hun enkelpartij. Mulder speelde een van de zwaarste partijen van dit seizoen vertelde ze zelf. Het werd voor beide spelers een uitputtingsslag waarbij een drie-setter nodig was om de wedstrijd te beslissen. Helaas kon Mulder de achterstand die ze op liep aan het begin van de derde set niet meer goedmaken. Ze verloor de derde set met 21-11. De enige die een punt voor BCB wist binnen te halen bij de enkelpartij was Van Winkoop. Wel had ook hij hier drie sets voor nodig.

BCB kwam hiermee op een achterstand van 1-5. Om de schade te beperken moest Barneveld beide mixpartijen winnen. Van Winkoop en Remmerts wonnen hun mixpartij in twee sets. Maar bij Van de Kamp en Mulder moest ook weer een derde set aan te pas komen. Daarmee was dit de vijfde drie-setter van de dag. Helaas viel ook deze drie-setter aan de kant van BAN Hoogland en kwam de eindstand op 2-6 in het voordeel van BAN.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie