BCB Intratuin boekt belangrijke zege

Barneveld – Spannend was het afgelopen zaterdag in de Oosterboshal. BCB Intratuin speelde tegen de nummer twee uit Arnhem. Door de nederlaag van vorige week moest BCB hier met ruime cijfers winnen om de koppositie veilig te stellen. En dat deden ze, in eigen huis werd met 6-2 gewonnen.

Vorige keer hadden Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp drie sets nodig om de herendubbel te winnen. Dit maal waren ze het van plan in twee sets te doen. Vanaf de eerste rally ging het er hard aan toe. Zowel BCB als BECA gingen vol in de aanval. Lange rally’s en het nodige vlieg en duikwerk kwamen er aan te pas. Maar Van Winkoop en Van de Kamp speelde een uitstekende dubbel en maakte weinig fouten. Ondanks de lange rally’s werd er met 21-15 en 21-14 gewonnen. Annemieke Mulder en Tamara Remmerts hadden het zwaarder. Ook de dames van BECA spelen zeer aanvallend en hielden de druk op één persoon. De dames wisten er nog wel een derde set uit slaan. In de derde set kwam het zelfs nog even tot een verlenging maar helaas ging deze alsnog verloren met 20-22.

De enkelpartijen werden door BCB weer uitstekend gespeeld. Van Winkoop verloor vorige keer zijn enkelpartij tegen de speler van BECA. Hij was dan ook gebrand op revanche. De goede lijn van de herendubbel werd doorgezet want ook deze partij werd in twee sets gepakt. Mulder had het vorige keer erg zwaar tegen haar tegenstander. In een uitputtingsslag van drie sets wist ze nipt te winnen. Ditmaal won Mulder netjes in twee sets met 21-13 en 21-19. Ook Van de Kamp wist zijn enkelpartij in twee sets te winnen. Remmerts moest het helaas afleggen in twee sets tegen haar tegenstander. “Enkelen is gewoon niet mijn ding” laat Remmerts weten na afloop.

De tussenstand kwam hiermee op 4-2, verliezen kon vanaf dit moment niet meer. Toch wilde BCB alles eruit halen om zo hun voorsprong te vergroten. Bij Van Winkoop en Remmerts werd het nog even spannend vanwege een dipje in de tweede set. De partij moest uiteindelijk in een derde set besloten worden. Deze werd netjes gewonnen door Van Winkoop en Remmerts. Van de Kamp en Mulder wonnen hun mixpartij in twee sets. Eindstand 6-2. “ Een belangrijke overwinning voor BCB” volgens Van de Kamp.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie