BCB/Intratuin behoudt 1e plek door 8-0 winst

Veenendaal – BCB/Intratuin staat vanaf het begin van de competitie al met stip bovenaan. Afgelopen zaterdag werd hun voorsprong nog verder uitgebouwd. Tegen ’t Veen uit Veenendaal wisten de Barnevelders met maar liefs 8-0 te winnen.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp beten het spits af in de herendubbel. De verdediging van Barneveld was deze dag niet optimaal en daar maakte de heren van BC ’t Veen gretig gebruik van. Veel smashes werden slecht of helemaal niet teruggeslagen en dit koste BCB veel punten. De eerste set wisten Van Winkoop en Van de Kamp toch nog in een verlening te winnen. De tweede set ging beter en werd gewonnen met 21-16. Voor de dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts was de damesdubbel een eitje. BC ’t Veen speelde wegens een blessure met een invalster uit een lager team. De invalster kon kortweg het niveau niet aan en ook de vast speelster maakte veel fouten. Mulder en Remmerts maakten hier goed gebruik van en veegden met 21-15 en 21-11 de dames uit Veenendaal van de baan.

Ook in de enkelpartijen was BCB veruit de sterkste. Alle vier de enkelpartijen werden gemakkelijk gewonnen. Alleen Van de Kamp had hier drie sets voor nodig. Remmerts wist voor het eerst dit seizoen haar enkelpartij te winnen. Daarmee kwam de tussenstand op een 6-0 voorsprong.

Beide mixpartijen werden door BCB gewonnen. Spannend was het nog wel bij de mixpartij van Van de Kamp en Mulder. De twee hadden last van serveerproblemen. Veel services waren te hoog en deze maakte de heer van BC ’t Veen gemakkelijk af. De eerste set ging dan ook verloren met 21-18. In de tweede set ging de service beter en was de setwinst voor BCB. Daarmee moest deze partij met een derde set besloten worden. Dit werd de spannendste set van de wedstrijd. In de verlening bij 24-24 was er nog steeds geen winnaar. Beide partijen hadden al een aantal matchpoints gehad. Uiteindelijk trok BCB aan het langste eind en wonnen de set nipt met 26-24. Eindstand 8-0. Dit jaar staat er nog één wedstrijd op de agenda. Deze zal volgende week zaterdag plaatsvinden in de Oosterboshal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie