BCB/Intratuin wint in eigen huis met 6-2

Barneveld – BCB/Intratuin heeft het jaar goed afgesloten. Afgelopen zaterdag speelde het viertal tegen Unicum uit Woerden. In eigen huis werd er gewonnen met 6-2. BCB blijft met deze overwinning op de eerste plek staan in de vierde divisie.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp speelden een zeer sterke dubbel. De heren van Unicum hadden weinig in te brengen. Zowel de eerste als tweede set werden gemakkelijk gewonnen. De dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts hadden het een stuk zwaarder. Vorige keer gingen de dames van BCB er in twee sets af tegen Unicum. Ditmaal wisten ze er nog een derde uit te slepen. Helaas werden er aan de kant van BCB veel fouten gemaakt en ging de derde set alsnog verloren.

Van Winkoop mocht als eerste beginnen aan zijn enkelpartij. Hij trof een tegenstanden van meer dan 2 meter lang. Lange spelers hebben het voordeel dat ze de shuttle hoog in de lucht kunnen raken waardoor drops en smashes strak naar beneden gaan. Van Winkoop had tijd nodig om zich hier op aan te passen en stond halverwege de eerste set dan ook met 5-11 achter. Gelukkig herpakte hij zich en wist de eerste set alsnog om te zetten in winst. De tweede set ging een stuk makkelijker, Van Winkoop had het spel van zijn tegenstander door en won de set met 21-13. Remmerts trof een geduchte tegenstander die nog weinig enkelpartijen had verloren. Toch gaf Remmerts haar partij niet weg zonder slag of stoot. Lang ging het gelijk op maar uiteindelijk moest ze haar meerdere erkennen. De eerste set ging met 21-15 verloren en ook de tweede set wist Remmerts niet te winnen. Mulder speelde een uitstekende enkelpartij. Ze drukte haar tegenstander continu achter in het veld en wachtte geduldig af totdat zij de fout maakte. Deze tactiek bleek te werken want Mulder won gemakkelijk in twee sets.

De tussenstand kwam hiermee op 4-2 in het voordeel van BCB. De Barnevelders lieten het hier niet bij zitten en gingen in de mixpartijen voor de volle winst. Van de Kamp en Mulder speelde één van hun beste mixpartijen tot nu toe vertelde ze zelf. Het samenwonende tweetal veegde de spelers van Unicum met 21-11 en 21-13 van de baan. Van Winkoop en Remmerts speelden een drie-setter maar uiteindelijk wisten ook hun de mixpartij in winst om te zetten. Eindstand 6-2. De eerstvolgende wedstrijd is 10 januari om 9:30 uur in de Oosterboshal.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie