BCB-Intratuin stukje dichter bij kampioenschap

BCB - BC Houten 10-01-15

BCB-Intratuin heeft afgelopen zaterdag een belangrijke zege behaald. Het viertal speelde in eigen huis tegen BC Houten. Met een ruime 7-1 overwinning werd het team van Houten naar huis gestuurd. Met nog maar twee wedstrijden te gaan staat BCB op dit moment eerste in de vierde divisie.

De wedstrijd werd gestart met de heren dubbel. Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp begonnen sterk en wisten de eerste set gemakkelijk te winnen. In de tweede set sloeg het spel om. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en er werd te verdedigend gespeeld. De tweede set werd dan ook gewonnen door Houten. Ook in de derde set zaten Van Winkoop en Van de Kamp nog steeds niet lekker in het spel. Trainer Gerard Trommelen zag dit en riep de spelers halverwege de set bijeen. Net op tijd, want na aantal bruikbare tips wisten Van Winkoop en Van de Kamp de partij nipt om te zetten in winst. “We hebben wel eens betere dubbels gespeeld” verteld Van de Kamp na afloop. Annemieke Mulder en Tamara Remmerts hadden het gemakkelijker tijdens de dames dubbel. De twee Barnevelders spelen nu een half jaar samen en raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Dit was goed te merken tijdens de dames dubbel. De dames van Houten kwamen niet door de sterke verdediging van Remmerts en Mulder. In twee sets was de winst voor BCB.

De enkelpartijen werden weer uitstekend gespeeld door BCB. Drie van de vier enkelpartijen werden gewonnen door BCB. Mulder had de zwaarste partij, zij had drie sets nodig om de winst binnen te halen. Van Winkoop won de eerste set met 21-12, de tweede set werd pas in de verlenging besloten en werd nipt gewonnen met 27-25. Van de Kamp won ook in twee sets en Remmerts moest het helaas in twee set afleggen.

De tussenstand kwam hiermee op 5-1 in het voordeel van BCB. Beide mixkoppels hebben dit seizoen nog maar één mixpartij verloren. En ook de mixpartijen van afgelopen zaterdag werden overtuigend door BCB gewonnen. Eindstand 7-1. Omdat de nummer twee dit weekend met 5-3 heeft gewonnen zal BCB twee punten uitlopen. Daarmee komt het kampioenschap voor BCB steeds dichterbij.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie