BCB/Intratuin kampioen in de 4e divisie

Culemborg – BCB/Intratuin heeft afgelopen weekend genoeg punten binnen gehaald om verzekerd te zijn van het kampioenschap. Met een 7-1 winst op zak verliet het viertal de sporthal in Culemborg. Daarmee promoveren de Barneveldse badmintonners naar de 3e divisie. Er staat nog steeds één wedstrijd op de agenda. Maar met de 10 punten voorsprong die BCB nu heeft opgebouwd kunnen ze niet meer worden ingehaald.

De wedstrijd tegen BC Culemborg kwam langzaam op gang. Zowel bij de heren als de dames werd er niet goed gespeeld. Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp verloren onnodig de eerste set. En ook de dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts wisten de eerste set niet te winnen. Pas in de tweede set begonnen de heren wakker te worden. Er werd scherper gespeeld en ook minder fouten gemaakt, dit resulteerde in een knappe winst van maar liefs 21-9. Ook de dames speelde de tweede set stukken beter, zij wisten met 21-13 te winnen. In de derde set zat BCB weer op het oude niveau en werden beide dubbelpartijen gewonnen.

Van de Kamp begon als eerste aan zijn enkelpartij. Hij trof een oude bekende waar hij twee jaar geleden nog een zware partij tegen speelde. Dit maal had Van de Kamp geen moeite om zijn tegen stander in twee sets te verslaan. Ook Van Winkoop wist gemakkelijk te winnen. Bij de dames was het nog even spannend. Zowel bij Mulder als bij Remmerts moest er een derde set aan te pas komen. Bij Mulder ging het in de derde set lang gelijk op. Pas nadat de vermoeidheid bij haar tegenstander begon op te spelen wist Mulder uit te lopen en de partij in winst om te zetten. Remmerts moest het in de derde set helaas afleggen.

BECA de nummer 2 uit de competitie speelde op hetzelfde moment in Amersfoort. BCB wist dus nog niet hoeveel punten ze nodig zou hebben om het kampioenschap veilig te stellen. Kortom, ze gingen voor de volle winst. Beide mixpartijen werden met een ruime voorsprong gewonnen. Eindstand 7-1. Na afloop van de wedstrijd werk bekend dat BECA met 5-3 had verloren van Amersfoort. Daarmee kwam BCB 10 punten los te staan en was het kampioenschap een feit.

BCB Team 1

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie