BCB/Intratuin sluit seizoen af met winst

Amersfoort – BCB/Intratuin heeft het seizoen met een ruime winst afgesloten. Vorige week werden de Barneveldse badmintonners al kampioen in de vierde divisie. Ondanks dat er deze wedstrijd niets meer te halen viel was het viertal even fanatiek. Met een 6-2 winst op zak verliet BCB de sporthal in Amersfoort.

Net zoals vorige week kwam BCB ook deze keer weer traag op gang. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp verloren de eerste set en de tweede set wisten ze maar nipt te winnen. Ook in de derde set liep het nog steeds niet lekker bij de twee. Er werd veel hoog gespeeld en slecht verdedigd. Het kwam zelfs tot een 24-24 verlening. Door twee onnodige fouten van de spelers uit Amersfoort kropen Van Winkoop en Van de Kamp door het oog van de naald. Ze wonnen met 26-24. Ook bij de dames Annemieke Mulder en Tamara Remmerts ging het niet vanzelf. Zij moesten de eerste set met 15-21 weggeven. Gelukkig herpakte de twee zich in de tweede set uitstekend en wisten er een derde set uit te halen. De derde set speelde Mulder en Remmerts weer als vanouds, deze werd gewonnen met 21-15. Daarmee kwam de tussenstand op 2-0.

De spanning barste pas echt los tijdens de enkelpartijen. Van de Kamp wist de eerste set nog gemakkelijk met 21-14 te winnen. Maar in de tweede set kwam zijn tegenstander pas echt op gang. De speler van Amersfoort speelde alles of niets en begon loeiharde smashes te slaan. Van de Kamp had moeite deze ballen terug te slaan en verloor de tweede set. De derde set herpakte Van de Kamp zich en won hij met 21-17. Ook Mulder had het zwaar tijdens haar enkelpartij. Zij speelde tegen een jong talentje en Nederlands kampioen van de jeugd 2014. De eerste set was de tegenstander van Mulder net een maatje te groot. Deze set ging dan ook met 15-21 verloren. In de tweede set kwam Mulder sterk terug. Lang ging het gelijk op maar bij 19-19 maakte een verkeerde slag van Mulder een einde aan de lange rally. Ook de rally daarna werd gewonnen door Amersfoort, eindstand 19-21. Van Winkoop had “pap in de benen” zoals hij dat zelf verwoorde. Dit was vooral te merken tijdens zijn enkelpartij. Hij maakte een hoop onnodige fouten en ook zijn loopwerk was niet optimaal. Toch wist hij er een derde set uit te slepen en deze met maar liefs 21-11 te winnen. Remmerts moest met een verlies van 21-7 en 21-8 haar meerdere erkennen.

De mixpartijen werden netjes in twee sets gewonnen door BCB. Van de Kamp en Mulder wisten de eerste set zelfs met 21-5 te winnen. Daarmee werd de laatste wedstrijd van het seizoen met een 6-2 winst afgesloten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie