BCB 1 blijft koploper in de derde divisie

Barneveld – BCB Intratuin speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen BC Ulftse. Na twee wedstrijden delen zowel BCB als BC Ulftse de eerste plek in de derde divisie. Op papier had het een spannende wedstrijd moeten worden. Toch wisten de Barnevelders met 6-2 te winnen.

In de samenstelling van BCB is het een en ander veranderd. Zowel Debbie de Baan als Tamara Remmerts spelen dit jaar niet meer mee. Daarvoor in de plaats moet Pauline van Haperen het eerste team gaan versterken. Van Haperen is geen onbekende voor het team. 5 jaar lang heeft ze samen met Annemieke Mulder bij De Lobbers in Wageningen gespeeld. Ook heeft ze meerdere toernooien samen gespeeld met de heren van BCB. Kortom, een goede aanwinst voor het team.

Zoals gewoonlijk begonnen Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp aan de dubbel. Van de Kamp had een kleine blessure aan zijn pols en zat de eerste set niet lekker in zijn spel. Deze ging dan ook met 21-16 verloren. De tweede en derde set wonnen de heren met 21-12 en 21-16. De dames Mulder en Van Haperen hadden het de eerste set erg zwaar. De dames uit Ulft speelde aanvallend en maakte weinig fouten. Ook hier ging de eerste set verloren. De dames van BCB herpakte zich in de tweede set uitstekend en wisten er een derde set uit te slepen. Deze derde set speelde de dames voortreffelijk. Weinig fouten en strak langs de lijnen zorgde voor de winst. BCB kwam hiermee snel op een 2-0 voorsprong.

Van Winkoop ging als eerste het veld op voor zijn enkelpartij. Hij maakte veel fouten, toch wist de BCB’er de eerste set te winnen. De tweede set ging aanzienlijk beter en werd dan ook gemakkelijk gewonnen. Van de Kamp had ondanks zijn lichte blessure geen moeite om in twee sets van zijn tegenstander te winnen. Mulder had een zware partij, met moeite wist ze de eerste set te winnen. De tweede set was haar tegenstander uitgeput, deze wist Mulder dan ook gemakkelijk te winnen. Ook Van Haperen had een zware partij, zij trof een sterke dame welke zeer aanvallend speelde. Van Haperen moest het in twee sets afleggen. “Enkelen is nooit mijn sterkste punt geweest” vertelde ze na afloop.

Met een 5-1 voorsprong begon BCB aan de mixpartijen. Van Winkoop en Van haperen hadden drie sets nodig om het punt binnen te halen. Van de Kamp en Mulder verloren in twee sets. Met een eindstand van 6-2 zal BCB de eerste plek in de 3e divisie behouden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie