BCB 1 met 6-2 winst naar huis

Nijmegen – Afgelopen zondag speelde BCB Intratuin tegen Stuban 1 uit Nijmegen. BCB is vanaf wedstrijd 1 al koploper in de competitie en ging dus minimaal voor de winst. Dit maakte ze meer dan waar, met 6-2 winst gingen de Barnevelders weer richting huis.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp speelde een moeizame dubbel. Veel serveer fouten maakte het geen spannende wedstrijd om naar te kijken. Uiteindelijk moest er een derde set aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Ondanks de vele fouten aan de kant van BCB was het voldoende om de winst binnen te slepen. Bij de dames Pauline van Haperen en Annemieke Mulder straalde de motivatie er van af. Ze waren gebrand op winst en dat was te zien. Elke kans werd goed benut. Met 21-11 en 21-15 was de damesdubbel in nog geen half uur beslist.

De enkelpartijen begonnen net zo moeizaam als de heren dubbel. Van Winkoop zette het niveau van de dubbel door in zijn enkelpartij. Veel fouten en een hoop kansen onbenut. Ook hier moest er een derde set aan te pas komen. Van Winkoop herpakte zich vervolgens uitstekend en wist de beslissende set wel te winnen. Van Haperen trof één van de sterkere dames uit de competitie. De dame van Stuban had nog geen één enkelpartij verloren en dat was ze ook nu niet van plan. Met 21-10 en 21-15 moest ze haar meerdere erkennen. Vervolgens was het de beurt aan Van de Kamp. Hij wist zijn enkelpartij netjes in twee sets te winnen. Mulder had de zwaarste partij van de dag. Lange rally’s en snel spel over en weer. Na twee sets was de wedstrijd nog steeds onbeslist. De derde set kreeg Mulder het helaas niet voor elkaar om haar tegenstander voor te blijven. De derde set werd verloren met 21-9.

Ondanks de zware enkelpartijen was de tussenstand van 4-2 in het voordeel van BCB. Mulder en Van de Kamp speelde een uitstekende mixpartij. De twee BCB-ers speelde zeer aanvallend en gaven Stuban geen kans om het spel over te nemen. Met 21-9 en 21-10 was de partij snel voorbij. Volgens Mulder en Van de Kamp was dit een van hun best gespeelde mixpartijen in tijden. Ook Van Winkoop en Van Haperen speelde een zeer goede mixpartij. In de tweede en tevens ook laatste set van de dag werd Stuben met 21-3 van de baan geveegd. Met deze 6-2 winst blijft BCB verzekerd van de koppositie in de derde divisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie