Eerste winst voor team 3

Voor de vierde wedstrijd van het seizoen moest team 3 het helaas zonder Debbie en Frans stellen. Tamara had nog vocht in haar knie van de vorige wedstrijd, Wilma kwam direct uit haar werk en Mark was nog herstellende van een verkoudheid. Niet een super fit team dus, maar aangezien de tegenstander, Leerdam 2, 1 punt onder ons stond waren we zeker gebrand op onze eerste overwinning!

De heren mochten de wedstrijd aftrappen met de dubbel. Bij een uitwedstrijd moet je altijd even aan de hal wennen en helaas ging de eerste set dan ook verloren met 21-18. De tweede set kwamen Mark en Eddie beter in hun spel en wisten de shuttle mooi laag te houden, dit was hard nodig want de tegenstander was lang en kon erg hard smashen. Op naar de derde set dus. De derde set ging het tot de wissel gelijk op, daarna wist de tegenstander echter de druk goed op te voeren en leek een kleine voorsprong hun goede moed te geven waardoor de winst helaas naar Leerdam ging.

Tamara en Wilma maakten zich daarna op voor hun eerste officiele dubbel samen. Dit was in de eerste set goed te merken en bij de eerste pauze stonden ze dan ook 11-3 achter. Beiden kwamen niet in de flow en veel eigen foutjes. Met de tip om het maar gewoon zo simpel mogelijk te houden ging het daarna iets beter maar deze set was verloren. De tweede set kregen de dames wat meer vertrouwen en het resultaat was een een derde set, want dat vinden we allemaal zo leuk. De derde set keken ze lang tegen een achterstand aan en bij 13-18 vreesden de heren voor het ergste. Maar eindelijk kwamen Tamara en Wilma in “de flow” en op pure wilskracht en goede techniek maakten ze een eindsprint naar winst met 21-19!

Met 1-1 was het nu de kans aan Eddie om de voorsprong te gaan pakken in de wedstrijd. Met veel lange rallies in de eerste set en strak netspel wist Eddie de eerste set te pakken. De tweede set sloeg echter de vermoeidheid toch iets toe en het smash-kanon van de tegenstander wist keer op keer door de verdediging van Eddie heen te breken. Bij een 20-11 achterstand zette Eddie toch nog een tandje bij, maar met 21-18 was het helaas toch net niet meer genoeg. Met vol vertrouwen begon hij echter aan de derde set en bij de wissel was de weerstand en het uithoudingsvermogen van de tegenstander gebroken. 21-12 en de voorsprong met 2-1.

Wilma begon haar single met goede moed, vanuit de dubbel leek het alsof ze tegen de “zwakkere” dame mocht singelen. Hierin maakte ze echter toch de vergissing want met een harde clear wist ze Wilma de eerste set goed aan te pakken. De tweede set ging Wilma met de welbekende driehoek-tactiek de baan op, helaas lukte dit matig door slagproblemen omdat ze met een reserve-racket moest spelen. Met wederom een tactiek-wijziging (hoog-kort) pakte de tweede set echter toch goed uit met 22-20 voor Wilma. Op naar een derde set waarin het lange tijd erg gelijk op ging. De tegenstander wist de tactiek van Wilma echter te doorgronden en hiermee trok ze toch net aan het langste eind 21-19. Helaas weer 2-2 dus.

Mark wist vooral de eerste set totaal niet wat hij met zichzelf aan moest en keek al snel tegen een 11-2 achterstand aan. De eerste set stond daarna vooral in het kader van eigen slagen onder controle krijgen en beter loopwerk op de backhand hoek. De tweede set was door deze verbeteringen duidelijk spannender. De tegenstander wist echter met verrassende slagen en goede schijnbewegingen Mark keer op keer in de verdediging te drukken. Helaas de tweede set dan ook met 22-20 voor Leerdam.

Door de afwezigheid van Debbie mocht ook Tamara weer een single spelen. Hoewel ze hier totaal niet van houdt had ze haar vorige single gewonnen. Goede hoop dus voor Barneveld. De wedstrijd draaide vooral om wie de minste fouten maakte. De tegenstander had het lastig met haar opslag en Tamara met de zijlijnen. Ook deze partij moest dus weer in 3 sets beslist worden. Hierin bleek de variatie in slagen, de ervaring en een mooie duik van Tamara toch duidelijk de overhand te hebben en pakte ze deze ook met 21-16!

Na 5 drie-setters gespeeld te hebben was Barneveld er klaar mee. We zetten onze troefkaart “De Mix” in en gingen voor de 5-3 winst. Vast koppel Eddie&Wilma hielden het de eerste set nog spannend met 22-20 maar stoomden de tweede set door naar 21-12. Gelegenheids duo Mark&Tamara speelden een mooie vlakke wedstrijd waarbij Tamara de net-rallies wist te winnen en Mark de shuttle mooi vlak wist te houden om “Het kanon” geen kansen te geven. Met 2 keer 21-15 pakten ook zei de winst.

Eerste overwinning met 5-3 wat natuurlijk naar meer smaakt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie