Barneveld 3 pakt tweede overwinning van het seizoen

BCB/Barneveld 3 mocht op zaterdag 7 november thuis spelen tegen Helios 2.

We hadden wat goed te maken met het verlies van vorige week dus we gaan er weer vol tegenaan! We zijn bijna compleet, alleen Eddy is er niet bij. Hij is lekker een weekendje weg. Verschil moet er wezen!

We beginnen gelijk met de dubbels. De herendubbel werd voor het eerst dit seizoen in 2 sets beslist. Helaas is ons nadeel. Het snelle aanvallende spel van Helios kon vandaag niet goed worden beantwoord door Mark en Frans. Ze kwamen vandaag niet in hun spel in de dubbel. De uitslagen waren 14-21 en 16-21.

De damesdubbel ging wel weer in 3 sets. De eerste set waren Debbie en Tamara nog niet in hun spel. De verdediging was niet goed genoeg en hierdoor ging deze set verloren 16-21. De 2e set waren ze warm gedraaid en goed in hun spel. De verdediging liep weer goed en de rally’s konden worden aangegaan en vaak in hun voordeel! De 2e set werd gewonnen met 21-19. de 3e set wisten ze precies wat ze moesten doen om de tegenstander te verslaan. Deze ging dan ook weer een stuk beter, 21-12.

Nu kunnen we beginnen aan de singles. Mark had een zware partij en ze waren goed aan elkaar gewaagd. Mooie lange rally’s tot gevolg. Het werd dus een wedstrijd op uithoudingsvermogen. De eerste set ging met 21-18 naar Mark en de 2e set met 18-21 naar Helios. Een 3e moest dus weer de beslissing geven. Mark was gebrand op een winst en ging er dus vol voor! Hij bepaalde het spel in deze set en zijn tegenstande had geen antwoord op zijn spel. Mark won deze set vrij gemakkelijk met 21-9.

Wilma speelde haar eerste partij gelijk met Mark. Ze trof een sterke tegenstander die nagenoeg geen zwakke plek heeft. Het werd dus een zware partij met de nodige rally’s. De eerste set kon Wilma het spel goed bijhouden maar in de 2e set werd dat lastiger. Helaas ging deze partij verloren in 2 sets met 17-21 en 12-21.

Ook Frans mocht door afwezigheid van Eddy weer singelen! Hij trof een sterke heer die erg houdt van snel spel en smashen op alles wat maar kan! Gelukkig liep de verdediging van Frans goed en kon hij hierdoor het spel bepalen en zo de mooie punten maken die nodig zijn om te winnen! Het was een leuke zware pot voor Frans die verdiend werd gewonnen door hem met 21-18 en 21-14.

Debbie speelde de laatste single van vandaag. Ze trof ook een sterke tegenstander met een harde slag. Het was dus ook een zware partij voor de dames. Veel rally’s met veel klieren. De eerste set bleef het tot aan het eind spannend. Uiteindelijk trok Debbie aan het langste eind met 24-22.

Dat beloofde wat voor de 2e set! Debbie begin aan de 2e set en in no time stond ze 11-2 voor. De tegenstander was onrustig en liet het hoofd hangen. Na de rust bij de 11 herpakte ze zich toch weer maar Debbie deed wat ze moest doen en speelde de game uit met 21-13!

De stand is nu 4-2 in het voordeel van BCB. We zijn goed op weg. Nu de mixen nog die over het algemeen goed lopen bij ons team. We gaan ervoor!

Deze week spelen Mark en Wilma weer eens een mix samen. Deze mix liep erg goed en ze hadden de tegenstander totaal in hun macht. Deze hadden geen antwoord op hun spel. Ze speelden erg sterk samen en dit resulteerde in een vrij makkelijke winst van 21-13 en 21-7.

Jippie 5-2 de winst is binnen!

Nu proberen te gaan voor het laatste punt door Frans en Tamara.

Deze mix liep wat stroever vandaag. De verdediging was niet super waardoor veel shuttles omhoog gingen en de heer zich kon uitleven door middel van smashes. Dit was niet helemaal de bedoeling maar het ging ff niet anders! De eerste set ging het nog goed waardoor we met 21-15 wonnen. De 2e set ging verloren met 21-19. De 3e set waren Frans en Tamara zoekende naar hun spel wat toch echt bijna de hele set duurde… Gelukkig net op tijd herpakt en de 3e set weten te winnen met 21-17.

Een welverdiende 6-2 winst voor Barneveld!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie