Eerste verlies voor BCB Intratuin 1

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde BCB Intratuin thuis tegen BC Flits. Vast speler Richard van Winkoop speelde niet mee wegens een blessure. Ondanks het niet meespelen van Van Winkoop wist BCB de schade te beperken tot een 5-3 verlies. Met deze stand blijft BCB koploper in de derde divisie.

Ter vervanging van Van Winkoop speelde Eddy van Veenschoten mee. Hij en Wesley van de Kamp beten het spits af in de herendubbel. Van Veenschoten en Van de Kamp hebben vaker samen gespeeld. Afgelopen seizoen nog hebben zij samen de clubkampioenschappen bij BCB gewonnen. Dit was goed terug te zien in hun spel. De eerste set wisten ze vrij gemakkelijk te winnen. De tweede set maakte de Barnevelders veel onnodige fouten. Hierdoor ging de tweede set verloren. De derde set waren ze het spel helemaal kwijt. Na een achterstand van 16-9 was deze te groot om nog in te halen. Ook de derde set ging verloren. Niet alleen de heren hadden het zwaar. Ook Annemieke Mulder en Pauline van Haperen moesten alle zeilen bijzetten. De eerste set wisten ze nipt in de verlening te winnen. Helaas konden ook zij hun spel niet vasthouden, hierdoor ging de tweede en ook derde set verloren.

De enkelpartijen gingen beter. Van de Kamp trof dezelfde tegenstander als aan het begin van de competitie. Vorige keer wist hij in twee sets te winnen, ditmaal waren er drie sets nodig om de winst binnen te halen. Mulder speelde zeer sterk. De eerste set werd gewonnen met 21-18. De tweede set stond Mulder vrijwel de gehele partij achter. Bij een 14-18 achterstand wist ze het tij te keren en maakte ze maar liefs 7 punten op rij, hierdoor werd ook de tweede set met 21-18 gewonnen. Van Haperen en Van Veenschoten wisten hun enkelpartij niet te winnen.

Met een 4-2 achterstand moest BCB minstens één mixpartij winnen om de schade enigszins te beperken. Van Veenschoten en Van Haperen lukte dit niet. Van de Kamp en Mulder wonnen gemakkelijk in twee sets. Hiermee verliest BCB voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.

Reacties

  1. BC Flits

    Leuk om te lezen. Dit staat bij ons in de krant! 🙂

    3-5 Overwinning op koploper voor BC Flits 1
    BC Flits 1 heeft afgelopen zaterdag in Barneveld een belangrijke overwinning behaald. BC Barneveld staat al sinds de start van de competitie op de eerste plek in de poule. De teams zitten nu op de helft van de competitie en door de geringe puntenverschillen in de poule was het voor beide teams belangrijk om te winnen. Beide teams hebben helaas te kampen met blessures, waardoor er niet in de vaste opstelling kon worden gespeeld. Bij beide teams ontbrak de eerste heer door een blessure. Voor Flits maakten Romy te Wierik en Wietse Essink hun derde divisie debuut. De eerste partij van de ochtend was de herendubbel van Wietse Essink en Richard Draaijer. Het gelegenheidskoppel Essink en Draaijer verloor de eerste set, maar kon daarna de tweede en derde set wel naar zich toe trekken. Ook de damesdubbel van Marlous Lubbers en Birgit Rotman werd in drie set gewonnen. Na de eerste set de hele tijd voor te hebben gestaan, won de tegenstander met 22-20. Na een kleine verandering in tactiek konden de dames ook hier de tweede en derde set pakken met 13-21 en 11-21. Met een 0-2 voorsprong voor de Wierdenaren werd er begonnen aan de singles. Draaijer speelde de eerste heren single. Dit duel werd in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen ruim verloren door Draaijer. De heren waren dit keer erg aan elkaar gewaagd. Draaijer pakte uiteindelijk de spannende eerste set met 20-22. Helaas kon draaijer het snelle spel van zijn tegenstander niet volhouden en verloor de tweede en derde set met 21-14 en 21-18. De tweede heren single werd gewonnen door Essink met 12-21 en 17-21. Een knappe prestatie van de Enternaar, die vrijdagavond met zijn eigen team 5-3 won van de nummer 2. Lubbers kon met haar single het vierde punt van de ochtend binnen halen. Na de eerste set te hebben verloren met 21-19, kon Lubbers de tweede en derde set gemakkelijk binnen halen met 11-21 en 13-21. De 15 jarige Romy te Wierik verving Rotman, die óók kampt met een blessure. Te Wierik speelde een goede partij die ze net niet naar zich toe kon trekken. Ze verloor met 21-18 en 21-15. Ondanks het verlies heeft te Wierik een knappe prestatie geleverd. De Flitsers stonden na de singles met 2-4 voor. Doordat Essink en te Wierik hun mix verloren, maar Lubbers en Draaijer hun mix wonnen, konden de Flitsers 5 punten mee naar Wierden nemen. Eindstand 3-5, een mooie overwinning waar de Flitsers trots op mogen zijn.

    Reageren

Geef een reactie