Ruime zege voor BCB Intratuin 1

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde koploper BCB Intratuin tegen de nummer laatste uit Almelo. Aan de kant van BCB speelde Pauline van Haperen niet mee, daarvoor in de plaats speelde oud teamlid Debbie de Baan mee. De wedstrijd was snel voorbij, in nog geen 2.5 uur en geen één drie-setter was de winst voor BCB een feit, 6-2.

Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp speelde een uitstekende dubbel. Met de schijnballen van Van Winkoop wist Elo United zich totaal geen raad. Constant liepen de heren van Elo de verkeerde kant uit. BCB won de eerste set met 21-18. De tweede set schakelde Van Winkoop en Van de Kamp er nog een tandje bij, deze werd gewonnen met 21-12. De dames van BCB hadden het minder makkelijk. Ondanks dat Annemieke Mulder en De Baan vorig jaar nog samen in het team hebben gezeten lukte ze het niet om het initiatief van de wedstrijd over te nemen. De eerste set ging nipt verloren met 21-18. De tweede set was niet beter, deze ging verloren met 21-12.

Met een tussenstand van 1-1 begon Van Winkoop aan zijn enkelpartij. In nog geen half uur tijd verliet Van Winkoop de baan met twee keer 21-7 winst. Ook Van de Kamp had weinig moeite om zijn tegenstander te verslaan, hij won met 21-12 en 21-13. Tijdens de enkelpartijen waren het de dames die de zware partijen speelde. Mulder wist de eerste set nipt te winnen in de verlening. Daarna speelde ze zo’n uitputtingsslag dat de wedstrijd even stil gelegd moest worden vanwege kramp aan de kant van BCB. Toch ging Mulder door en wist ze de tweede set met 21-18 te winnen. De Baan verloor de eerste set. De tweede set wist ze nog tot een gelijke stand van 19-19 te komen maar verloor daarna alsnog met 21-19.

De mixpartijen werden zoals gewoonlijk weer zeer sterk gespeeld. Zowel Van de Kamp en Mulder als Van Winkoop en De Baan wonnen gemakkelijk in twee sets. Daarmee kwam de eindstand op een 6-2 winst. BCB behoudt met deze stand de eerste plek in de derde divisie. Volgende week zullen de Barneveldse badmintonners aan de bak moeten. Dan spelen zij tegen de nummer twee uit Utrecht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie