BCB Intratuin 1 kampioen in 3e divisie!!!

Hengelo – BCB Intratuin is afgelopen zondag door het oog van de naald gekropen, maar het is ze gelukt. Dit weekend werden de Barneveldse badmintonners kampioen in de 3e divisie. BCB won met 5-3, dit was ook de minimale stand die nodig was om de titel binnen te slepen.

Het begon allemaal wat stroefjes aan de kant van BCB. De dames Pauline van Haperen en Annemieke Mulder verloren de eerste set. De heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp wisten de eerste set maar nipt te winnen. De tweede set werd bij de heren niet heel veel beter gespeeld. In de verlening was de partij nog steeds onbeslist. Uiteindelijk werd het winnende punt pas bij de maximale verlening van 28-30 gemaakt door BCB. De dames wisten de tweede set te winnen maar kregen het niet voor elkaar om dit in de derde set vast te houden. Deze ging verloren met 21-18.

Ook de enkelpartijen waren zeer spannend bij de dames. Mulder kwam laat op gang, ze verloor de eerste set en kwam al snel op achterstand in de tweede. Ondanks de achterstand van 14-6 wist ze terug te komen tot 18-18. Helaas was dit net niet voldoende en verloor ze met 21-19. Van Haperen wist er nog een derde set uit te slepen. Maar ook zei kreeg het niet voor elkaar om de winst binnen te halen. Voor Van Winkoop en Van de Kamp was er weinig aan de hand. Ze troffen beiden één van de mindere heren uit de competitie. Van Winkoop won met 21-15 en 21-8. Van de Kamp deed dit met 21-13 en 21-7.

Op dat moment was de tussenstand 3-3. BCB moest dus beide mixpartijen winnen om het kampioenschap binnen te slepen. Van de Kamp en Mulder speelden een uitstekende mix en wonnen gemakkelijk in twee sets. Bij Van Winkoop en Van Haperen sloeg de spanning toe. De eerste set werd gewonnen, de tweede set waren de twee letterlijk één punt verwijdert van het kampioenschap. Met een voorsprong van 20-10 zou het niet meer mis kunnen gaan zou je denken. Toch kregen de twee BCB-ers het voor elkaar om 10 fouten op rij te maken en uiteindelijk de partij met 24-22 te verliezen. De derde set werd zeer geforceerd gespeeld door Van Winkoop en Van Haperen. Veel onnodige fouten zorgde er voor dat het de gehele set gelijk op ging. Uiteindelijk maakte Van Winkoop op 20-18 de rally af met een snoeiharde smash en was het kampioenschap voor BCB Intratuin een feit.

Volgend seizoen zal het eerste team van Barneveld uitkomen in de 2e divisie. Iets wat in de geschiedenis van BCB nog nooit voorgekomen is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie