Tegenvaller voor BCB Intratuin 1

Barneveld – Een grote tegenvaller afgelopen zaterdag voor BCB Intratuin. De Barneveldse badmintonners speelde thuis tegen BECA gelijk. De nummer 2 BC Flits won afgelopen weekend met 8-0 en komt daarmee op een gedeelde eerste plek met BCB. Volgende week is de laatste speelweek dus dan is het erop of eronder voor BCB.

Het begon goed voor BCB, de heren Richard van Winkoop en Wesley van de Kamp wisten gemakkelijk hun herendubbel te winnen. De dames daarentegen hadden het zwaarder. Het lukte Pauline van Haperen en Annemieke Mulder niet om de overhand in het spel te krijgen. Zij moesten het in twee sets afleggen tegen de dames van BECA.

De enkelpartijen waren erg spannend. De enige die zijn partij ruim wist te winnen was Van Winkoop. Van de Kamp begon niet goed. Hij maakte veel fouten en verloor de eerste set met 21-14. Ook de tweede set liep nog niet lekker en wist hij maar nipt te winnen. Pas in de derde set had Van de Kamp zijn oude spel weer gevonden en won hij overtuigend met 21-11. Ook Mulder speelde niet haar beste wedstrijd. Ze kampt de laatste tijd met wat gezondheidsproblemen en dat was duidelijk terug te zien in haar spel. Mulder verloor haar enkelpartij met 21-17 en 21-16. “Als ik fit was geweest had ik hem gewonnen” vertelde ze na afloop. Ook Van Haperen wist haar enkelpartij niet te winnen.

Om de wedstrijd toch nog met winst af te sluiten hadden beide mixpartijen gewonnen moet worden. Van de Kamp en Mulder lukte dit niet. Van Winkoop en Van Haperen maakte het nog even heel spannend. Ze verloren de eerste set in de verlening met 20-22. De tweede set werd maar net gewonnen. In de derde set maakten Van Winkoop en Van Haperen een inhaalslag en wonnen met 21-14. De eindstand kwam hiermee op een 4-4 gelijkspel.

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen zal volgende week zondag plaatsvinden tegen Elo. BCB heeft een beter onderling resultaat dan BC Flits en zal dus evenveel of meer punten binnen moeten halen dan BC Flits. Is dit niet het geval, dan zal BCB geen kampioen worden in de derde divisie.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie