BCB Team 2 heeft het zwaar

BCB team 2 mocht ook dit weekend weer aantreden in de hoofdklasse. Deze week met een uitwedstrijd in Utrecht tegen Iduna. Iduna op voorhand een lastige tegenstander te noemen omdat het merendeel van het team overkwam uit de vierde divisie. BCB team 2 moest dus ook aan de bak.

Zoals altijd begonnen we de wedstrijd met de herendubbel en damesdubbel. Omdat we maar 1 baan hadden werden deze na elkaar gespeeld. De mannen kwamen wat moeizaam op gang en verloren de eerste set met 21-16. Maar gezien het spelbeeld in de tweede helft van de eerste set was we nog niks verloren en dat bewezen onze mannen, Thomas en Kenneth, door de tweede en derde set naar zich toe te trekken. 13-21 en 17-21 werd het en daarmee pakten ze het eerste punt. De damesdubbel was een zwaardere strijd en werd helaas verloren in twee sets. Na een stroef begin kwamen de dames er de tweede set beter in maar viel het allemaal net de verkeerde kant op. Deze wedstrijd werd met 21-14 en 21-18 verloren.

Met een tussenstand van 1-1 gingen we de singles in. Eerst Kenneth en Remke die beide een zware wedstrijd hadden en waarin ze vol aan de bak moesten. Helaas trokken beide aan het kortste eind en werden deze singles beide in 3 sets verloren. Kenneth verloor met 21-23, 21-17 en 21-14. Remke verloor met 18-21, 21-18 en 23-21. Bij beide singles had er meer ingezeten.

We stonden nu 3-1 achter, niet zo’n beste uitgangspositie met nog 4 partijen te spelen. Maar gelukkig was Thomas vandaag in vorm en veegde hij zijn tegenstander van de baan 18-21 en 8-21! Met helaas een verlies in de 2e dames single van onze invalster Wilma gingen we met een achterstand de mixen in.

De eerste mix was een partij van vechten. Wilma en Kenneth vochten voor wat ze waard waren en wonnen de mix in 2 sets met 19-21 en 16-21, een mooie overwinning. 4-3 was de tussenstand dus moesten Thomas en Remke zorgen dat het nog gelijk zou worden, want met verlies gingen we na een lange zit in de sporthal natuurlijk niet naar huis. Ze gingen met volle overgave het duel in en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig ook hun mix. 18-21 en 11-21 was een duidelijke uitslag!

Uiteindelijk een mooie uitslag tegen een zeer sterke en sportieve tegenstander Iduna! Team 2 staat door deze uitslag op een mooie tweede plaats in de hoofdklasse. Op naar volgende week dan staat er een thuis wedstrijd tegen Ban op het menu.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie