7-1 verlies voor BCB Intratuin 1

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde BCB Intratuin 1 tegen koploper BCA uit Amersfoort. BC Amersfoort  staat vanaf de eerste wedstrijd al ruim bovenaan in de competitie. De Barneveldse badmintonners wisten dus dat ze een zware wedstrijd gingen krijgen. BCB had dan ook moeite om de punten binnen te slepen en verloor uiteindelijk met 7-1.

 De wedstrijd werd geopend met de herendubbel van Kenneth Wiessenberg en Wesley van de Kamp. De twee maakte beide veel fouten en hadden het zwaar tegen het sterk spelende Amersfoort. In een snelle twee sets verloor BCB het eerste punt. De dames Annemieke Mulder en Pauline van Haperen deden het iets beter. Maar ook zij kwamen niet verder dan een verliespartij in twee sets.

Van de Kamp begon als eerste aan zijn enkelpartij. Nog steedse maakte de Barnevelder veel fouten en kwam niet lekker in zijn spel. De speler van Amersfoort maakte hier goed gebruik van en won overtuigend in twee sets. Wiessenberg verloor de eerste set maar kwam zeer sterk terug in de tweede. Hij wist de tweede set in de verlenging binnen te slepen. Helaas hield Wiessenberg het sterke spel niet vast in de derde set en verloor deze met 21-16. Mulder speelde tegen een jong talentje. Met harde slagen drukte de 15 jarige tegenstander van Mulder haar constant achterin. Mulder verloor in twee sets. Alleen Van Haperen wist haar enkelpartij te winnen.

De mixpartijen waren zeer spannend. Wiessenberg en Van Haperen verloren nipt in twee sets. Van de Kamp en Mulder  verloren de eerste set met 21-19 maar wisten de tweede met 21-16 te winnen. Helaas wisten ook zij het niveau niet vast te houden en verloren de derde set. Daarmee kwam de eindstand op 7-1 verlies. “We wisten dat we het zwaar gingen krijgen maar hadden toch op iets meer punten gehoopt” vertelde Mulder na afloop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie