BCB Intratuin 1 verslaat BECA met 8-0!

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde BCB Intratuin 1 tegen BECA uit Arnhem. De Barneveldse badmintonners speelden een uitstekende wedstrijd en versloegen BECA met maar liefst 8-0.”Dit hadden we nodig” vertelde Van Haperen na afloop. BCB kan de punten goed gebruiken want vorige week nog verloren ze met 5-3.

Nieuw in het team is Kenneth Wiessenberg, hij vervangt Richard van Wincoop welke dit jaar naar BC Amersfoort is vertrokken. Wiessenberg maakt hiermee zijn debuut in het eerste team. Samen met Wesley van de Kamp opende het duo de wedstrijd met een heren dubbel. Ondanks de nieuwe samenstelling speelden de twee een sterke dubbel en wonnen overtuigend in twee sets. Tegen de geroutineerde dames Annemieke Mulder en Pauline van Haperen had BECA eveneens niets in te brengen. De Barneveldse dames wisten met 21-10 en 21-11 het tweede punt voor BCB binnen te slepen.

Na de dubbels was het tijd voor de enkel partijen. Van de Kamp beet hier het spits af. Hij trof een oude bekende, de twee kennen elkaar nog van eerdere competities. Volgens de historie beloofde dit een spannende pot te worden. Niets bleek minder waar want Van de Kamp won gemakkelijk in twee sets. Mulder speelde een zware partij, lange rallys maakte dat dit een wedstrijd op conditie werd. Uiteindelijk trok Mulder aan het langste eind en won in twee sets. Ook van Haperen wist te winnen in twee sets. Wiessenberg had drie sets nodig om het punt binnen slepen.

Met een 6-0 voorsprong begon BCB aan de laatste mixpartijen. Verliezen konden de Barnevelders niet meer. Toch was het viertal er op gebrand om ook de laatste twee punten binnen te halen. Zowel Wiessenberg en Van Haperen als Van de Kamp en Mulder hadden hier wel drie sets voor nodig. Uiteindelijk kwam de eindstand hiermee op 8-0.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie