Nipt verlies voor BCB Intratuin 1

Barneveld – Afgelopen zaterdag speelde BCB Intratuin 1 de derby tegen de nummer 1 uit Harderwijk. De Barneveldse badmintonners bestijgen zelf de tweede positie in de derde divisie. Er waren een hoop toeschouwers in de Oosterboshal te vinden want het beloofde een spannende partij te worden. Uiteindelijk verloor BCB nipt met 5-3.

Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd gestart met de dubbel partijen. De heren Kenneth Wiessenberg en Wesley van de Kamp hadden dit seizoen nog geen dubbel partij verloren. En ook dit weekend waren de twee dat niet van plan. Maar ook de heren van Harderwijk hadden dit seizoen nog geen dubbel verloren. Toch waren de heren van Barneveld net een maatje te sterk voor Harderwijk. Wiessenberg en Van de Kamp wisten gemakkelijk te winnen in twee sets. Tegelijk waren ook de dames Annemieke Mulder en Pauline van Haperen aan hun dubbel partij begonnen. Het Barneveldse duo had het een stuk zwaarder dan de heren. Ze zaten niet lekker in hun spel en verloren uiteindelijk met 21-11 en 21-17.

Met een tussenstand van 1-1 kon deze wedstrijd nog alle kanten op. Van de Kamp begon als eerste aan zijn enkel partij. Hij begon de wedstrijd zeer sterk en wist de eerste set te winnen. Helaas werd door een aantal fouten aan de kant van Barneveld de tweede set nipt verloren. De derde set was een spannende pot, maar ook deze werd uiteindelijk door Harderwijk gewonnen. Wiessenberg speelde een drie-setter. Ook hij wist de eerste set te winnen en verloor de tweede nipt. Maar Wiessenberg kwam ijzersterk terug en won de derde set op conditie met 21-10. Zowel Van Haperen als Mulder wisten hun enkelpartij niet te winnen.

Met nog maar twee partijen te gaan en een achterstand van 4-2 kon BCB alleen nog maar gelijk spelen. Wiessenberg en Van Haperen speelden geen lekkere mix en liepen de gehele partij achter de feiten aan. Uiteindelijk werd deze partij verloren met 22-20 en 21-14. Van de Kamp en Mulder maakten het nog even spannend. Ze wonnen de eerste set maar verloren de tweede set door een veranderende tactiek van de tegenstanders. In de derde beslissende set pasten Van de Kamp en Mulder zich goed aan en wonnen overtuigend met 21-11.

Met deze eindstand van 5-3 behoud Barneveld de tweede plek in de poule. Wel loopt Harderwijk twee punten verder uit op Barneveld. Toch kijken de Barnevelders tevreden terug op deze wedstrijd. “3-5 tegen de nummer 1 is een mooie stand” aldus Van Haperen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie